Search form

26.04.2013

Drukāt

Valmierieši saka: Gribas atkal skolas solā sēdēt!

Photo

Projekta „Klusuma pasaule” ietvaros ir ieplānoti izziņas braucieni uz mācību iestādēm, lai iepazīstinātu nedzirdīgos ar informāciju par izglītības iegūšanas iespējām. Un, lūk, 23. aprīlī valmierieši devās uz Rīgas Nedzirdīgo bērnu skolu.


 Pēc pasākuma dalībnieku lūguma apmeklējumā iekļāvām arī sākumā neparedzēto Rīgas 8. Raiņa vakara (maiņu) vidusskolas apmeklējumu. Šoreiz tuvāk tieši par to!
 
 
Daudziem bijušajiem absolventiem uznāca nostalģiskas atmiņas par saviem vakarskolā pavadītiem gadiem, kad Raiņa skola vēl bija citā vietā. Paldies direktoram par viesmīlīgo uzņemšanu un paldies skolotājam Ivaram Kalniņam par mācību stundu. Sēžot klases skolos, valmieriešos atgriezās jaunības nebēdnības gars un daži pat sāka palaidņoties un blēņoties –  labi, ka skolotājs Ivars nebija pārāk bargs un uztvēra visu ar humoru.
 
Braucieni uz mācību iestādēm ir vērtīgi, izglītojoši, un saņemtā informācija liek daudziem jauniešiem un vairs ne tik jauniem cilvēkiem padomāt par savas izglītības turpināšanas iespējām. Gandrīz pēc katra šāda brauciena gandrīz katrā no apmeklētajām skolām  kāds no mūsējiem sācis  apgūt izglītību,  jaunu profesiju. Arī šobrīd uz Raiņa vakarskolu domā doties jau divi valmierieši.
 
 
Raiņa skolas direktors bija priecīgs par apmeklējumu un mūsu interesi –  izrādās,  Valmiera ir vienīgā biedrība, kas organizējusi grupai šīs skolas apmeklējumu.
 
 
Pa ceļam, lai nebūtu autobusā tukši izniekots laiks, kā parasti, apskatījām kādu interesantu vēstures objektu. Šoreiz tā bija Turaidas pils. Arī laika apstākļi bija braucējiem labvēlīgi, lietus ekskursijas laikā nelija, bet sāka smidzināt tikai tad, kad visi jau bija autobusā un sausumā. Braucēji atgriezās mājās gandarīti, jauniem iespaidiem bagāti un sausām kājām.
 
 
 
Teksts: Dace Lāce
Foto: Liene Kirre un Igors Kurzenkovs

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas