Search form

06.11.2013

Drukāt

Bezdarbniekiem būs pieejamāki algotie pagaidu sabiedriskie darbi

Photo

Bezdarbniekiem turpmāk būs vienkāršāk iesaistīties algotos pagaidu sabiedriskajos darbos. Tas ļaus cilvēkiem, kuri palikuši ārpus darba tirgus, nezaudēt darba iemaņas un saņemt pabalstu.


 

To paredz Labklājības ministrijas (LM) izstrādātie grozījumi Noteikumu par darbības programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” aktivitātē „Vietējo nodarbinātības veicināšanas pasākumu plānu ieviešanas atbalsts”, kuru pilnībā finansē Eiropas Sociālais fonds.
 
Līdz šim algotos pagaidu sabiedriskajos darbos varēja iesaistīties tikai tādi bezdarbnieki, kuri nesaņem bezdarbnieka pabalstu un ir reģistrēti bezdarbnieka statusā vismaz sešus mēnešus. Tagad pagaidu darbiem varēs pieteikties arī tādi cilvēki, kas nesaņem bezdarbnieka pabalstu un reģistrēti bezdarbnieka statusā mazāk par sešiem mēnešiem, bet vismaz 12 mēnešus nav strādājuši.
 
Tādējādi tiem bezdarbniekiem, kuriem ir grūtības iekļauties darba tirgū, uz laiku būtu nodrošināta iespēja saglabāt darba prasmes. Tāpat pašvaldības algotos pagaidu sabiedriskos darbus varēs noteikt kā līdzdarbības pasākumu klienta sociālās problēmas risināšanai.
 
Iesaistoties algotos pagaidu sabiedriskajos darbos, bezdarbnieki saņems  atalgojumu – 100 lati mēnesī.
 
Projekta īstenošana plānota līdz 2014. gada 30. jūnijam. Pieteikšanās – Nodarbinātības valsts aģentūrā.
 
 
Ziņu avots: LM Komunikācijas nodaļa
Sagatavoja: LNS Informācijas centrs

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas