Search form

15.11.2013

Drukāt

Gaismas projektā uz Ministru kabineta ēkas sienas – arī mūsu biedrs

Photo

Šovakar sākas tradicionālais gaismas festivāls „Staro Rīga”, kura ietvaros atklās Ministru kabineta (MK) izgaismošanas projektu „Brīvs kā...”. Tā veidošanā iesaistījās daudzi Latvijas iedzīvotāji, izstāstot gaišus, cilvēcīgus un patiesus stāstus par brīvību. Tie ir 95 dažāda vecuma cilvēki – gan bērni, gan seniori, visdažādāko profesiju pārstāvji – policisti, ugunsdzēsēji, uzņēmēji, aktieri, mūziķi, žurnālisti, sportisti.


Viņu vidū arī mūsu biedrs Sergejs Pisarenko. Kā viņš nokļuva šajā videoinstalācijā, kas trīs dienas tiks projicēta uz MK sienas? Gluži nejauši: viņš bija nedzirdīgo ekskursijas grupas sastāvā MK ēkā (par to skat. VZ 209), un ekskursanti ieradās arī tajā telpā, kurā notika videofilmēšana šim projektam. Tad režisorei radās spontāna ideja un viņa   lūdza arī Sergeju izteikt savas domas par to, kas ir brīvība. Ko Sergejs teica, to paši varat uzzināt, aizejot šovakar vai nākamajās 3 dienās uz valdības ēku un noskatoties projekciju uz tās sienas.
 
Atklāšanas pasākums norisināsies  ārpusē pie valdības nama. Sākums pl. 18. Pasākumā piedalīties īpaši aicināti 95 cilvēki, kas līdzdarbojās projekta tapšanā, arī Sergejs.  
 
Plašāk skat. preses relīzi šeit  .
 
 
 
Sagatavoja: LNS Informācijas centrs

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas