Search form

27.08.2014

Drukāt

Rīgas biedrības vasaras gaitas (foto)


Tukumā 3. jūlijā jau ceturto reizi risinājās ikgadējie Rožu svētki, bet Rīgas RB Tukuma grupas biedri ar dejām skaisti uzstājās Brīvības laukumā – šajos svētkos pirmo reizi. Skatītāji bija sajūsmā. Svētku pasākumi notika līdz pat 6. jūlijam.
 

Katru gadu vasarā Rīgas biedrība organizējusi ekskursiju uz Baskāju taku, arī šogad pēc biedru lūguma 15.jūlijā atkal tika organizēta šī ekskursija. Baskāju taka šogad kļuvusi garāka un interesantāka.
 

Jau trešo gadu Rīgas biedrība saviem biedriem noorganizēja braucienu ar laivām. Šogad šis aktīvās atpūtas pasākums pie dabas notika kopā ar Kuldīgas RB biedriem 2. – 3. augustā pa Abavas upi. Devāmies pa maršrutu Velnakmens – Renda 40 kilometru garumā 27 laivās. Pirmajā dienā laivojām 7stundas un otrajā – 8. Laivotāju vidū visvecākajam bija 81gads, bet visjaunākajai – 2 gadi, piedalījās ne tikai rīdzinieki, bet arī jelgavnieki, tukumnieki, igauņi, liepājnieki, baltkrievi. Abava visā garumā ir lēna un mierīga upe, tāpēc braucām ilgāku laiku. Nelielas krācītes un straujteces bija tikai tuvāk pie Ventas. Salīdzinājām ar braucienu pa Gauju, kur ir ātra straume un krāces. Nakšņojām pie Abavas rumbas, skaistā vietā, paldies jāsaka saimniekam, kurš rūpējās par mums, piegādāja ūdeni un malku.
 
 

9. – 10. augustā ar Tukuma novada Domes finansējumu tukumnieki organizēja veselības nometni atpūtas bāzē „Kalna Žagari”, kas atrodas Engures novada Smārdes pagastā.
 

23. augustā jelgavnieki devās interesantā braucienā ar vikingu liellaivu „Nameisis”, kas cilvēkus vizināt sāka tikai no 1. jūlija. Pasažierus vizināšanai pa Driksu un Lielupi tas uzņem Jelgavā, Jāņa Čakstes bulvāra laivu piestātnē pulksten 10, 12, 14, 16 un 18. Liellaivā vienlaikus var vizināties 20 cilvēki. Brauciens ilgst aptuveni pusotru stundu, un maršruts ved pa Driksu uz augšu līdz dzelzceļa tiltam, tālāk pa Lielupi līdz Pils salas galam, apskatot savvaļas zirgus, tad pa Driksu atpakaļ uz piestātni. Kopējais maršruta garums – gandrīz 18 kilometri.

Laivas garums sasniedz 12 metrus, bet platums – 2,5 metrus, un uz tās patiesi var izbaudīt vikingu laiku noskaņu – laivas izgatavotāji ir domājuši ne tikai par tās ārējo apdari, bet arī iekšējo interjeru un pat fona mūziku. Brauciens ļauj „Nameiša” pasažieriem pārceļot uz laiku, kad vikingi devās savos iekarojumos.

Brauciena laikā kuģa kapteinis Aigars Pampe līdztekus „Nameiša” vadīšanai atklāj interesantus faktus par Jelgavu, skaidro Pasta salas nosaukuma rašanos, kāpēc Jelgavā atrodas Linu fabrika un daudz ko citu. Apmeklētājiem ir arī iespēja paairēt vikingu stilā un uzlaikot īpašo kapteiņa „lietusmēteli”.

Jelgavniekiem galvenā un svarīgākā atziņa par izbraucienu – tas ir līdz šim nebijis un lielisks piedāvājums, kas jāizmanto ikkatram. Pozitīvas emocijas un lieliski pavadīts laiks ir garantēts!
 
 
 
Teksts: Māra Lasmane
Foto: no Rīgas biedrības arhīva

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas