Search form

27.05.2015

Drukāt

Vai zināt, kur Boņuka nazīti meklēt?

Nav jāmeklē Himalaju kalni vai Nekurzeme, tepat, pie mums – Latgalē, ir tik daudz skaistu vietu, ko var aplūkot un jūsmot par to, cik Latvijas daba ir skaista savā vienkāršībā.


 

Mēs, Rēzeknes RB biedri, devāmies izziņas braucienā „Iepazīsim Rēzeknes novadu!”, un pirmais maršruta mērķis bija 28.4 m augstais Ančupānu skatu tornis. Tajā uzkāpjot, var redzēt burvīgu Latvijas zaļā zelta ainavu ar mežiem, laukiem, svaigo gaisu kā skābekļa eliksīru mūsu ķermenim un garam!

Pēc patīkamās pastaigas devāmies uz Minizoo „Rozīte”, kur aplūkojām gan eksotiskos dzīvniekus (savvaļas, mājas alpakas, jakobīnus  – īpaši greznu baložu šķirni), gan Latvijā sastopamus mājputnus (zosis, pīles, aitas) u.c.

Pēc tam devāmies uz Cilvēka bērna parku Rēzeknes novada „Spundžānos”, kur mūs laipni sagaidīja šī parka vadītāja Elita Opincāne. Cilvēka bērna parks ir Elitas sen lolotā ideja –  viņa vēlējās, lai ģimenēm ar bērniem būtu izzinoša, aizraujoša atpūtas vieta, kurā varētu atpūsties pie dabas, baudīt pikniku un piedalīties atraktīvās nodarbībās. Cilvēka bērna parks ir izveidots par godu filmai „Cilvēka bērns”, kura tika uzņemta „Spundžānu” apkārtnē.

Arī mēs kā liela ģimene piedalījāmies orientēšanās sacensībās, kurās desmit kartē atzīmētās vietās bija jāatrod kāda piesieta mantiņa, bet pats galvenais – jāatrod Boņuka nazītis.

Orientēšanās sacensības bija jautras un aizraujošas, mēs sadalījāmies 3 komandās. Uzvaras laurus plūca komanda – Jolanta Tutina, Alīna Kurevļova, Pāvels Neverovskis un Ārija Kopeika. Visas trīs komandas draudzīgi arī nofotografējās parkā uz nominētām „apbalvošanas” vietām – „Garā pupa” – 1. vietas ieguvēji, „Pakāpieni” – 2. vietas ieguvēji (Ilona Bogdanova, Ilona Fomina, Anna Bogdanova, Mārīte Sarkane), „Boņuka auto” – 3. vieta (Ārija Pauliņa, Sergejs Smirnovs, Viktors Rubīns un Andrejs Aleksanovs). Par piemiņu fotogrāfs Aleksandrs Lebeds iemūžinājā šo brīdi un uzdāvināja piemiņas foto biedrībai! Paldies!

Kopā minējām mīklas, apguvām atraktīvo spēli „Pīle”, baudījām saimnieces piedāvāto sulīgo piparmētru tēju, kas tiek gatavota uz ugunskura. Puiši un meitenes droši iemēģināja roku šaušanā ar loku, Dažiem pat ļoti  veicās! Pēc sātīga launaga izmēģinājām vēl kādu novitāti –  „lauka trenažierus”.

Vārdu sakot, pie mums ir tik daudz ko redzēt un izmēģināt – laipni aicinām ikvienu iepazīt Rēzeknes novadu!

 

 

Teksts un foto:  Mārīte Sarkane

 

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas