Search form

15.06.2015

Drukāt

Kuldīdznieku gaitas vasaras sākumā (foto)


 Godā ģimenes

30. maijā Kuldīgas RB tika aizvadīta jauka diena biedrības biedriem un to bērniem – „Ģimenes diena”. Pasākumu pirmo reizi vadīja jaunais valdes loceklis Armands Hildebrants, piepalīdzot Žanetei Škaparei. Apmeklētāju skaits šoreiz gan nebija liels, bet jautrību tas nemazināja.

 Ģimenēm bija jāpiedalās dažādās stafetēs, jāsaliek puzles, jāpiedalās „mēmajā šovā” citā izpildījumā utt. Noslēgumā  dalībnieki našķējās ar sarūpētajiem gardumiem. Paldies visiem, kuri piedalījās, un nākamgad gaidām daudz vairāk ģimeņu!

 

 

Foto: Gunta Jurševska

 

Ciemos pie strausiem

6. jūnijā 24 kuldīdznieki devās pārgājienā uz Snēpeles pusi. Galamērķis – Kuldīgas novada Snēpeles pagasta zemnieku saimniecība „Nornieki”,  kur tiek audzēti pie mums neierasti putni – strausi.

Saimnieks, ļoti sirsnīgs un ar labu humoru apveltīts kungs, pastāstīja, kā sākās strausu audzēšana, un izrādīja visu savu saimniecību, kurā aug vairāk nekā simts strausu, parādīja inkubatorus, kuros ievieto strausu olas, kā arī pacienāja visus ar strausu olas omleti.

 Kā izrādās, strausu audzēšana nav vienkāršs darbs un pieredzes šajā jomā Latvijā ir maz. Taču, lai arī iesākums bijis ļoti grūts, iepriekšējā gadā izdevies izperināt no olām krietnu skaitu jauno mazuļu.

Vēl saimniecībā dzīvojas kazas, kazlēns un āzis, ko saimnieks smejoties sauc par „atkrūmotājiem”.

Pēc saimniecības apskates visi pārgājiena dalībnieki mielojās ar ceptām desiņām un pašu sarūpēto mielastu.

 

Vairāk foto šeit.

 

Foto: Simona Škapare, Raimonda Tabaka
Teksts: Žanete Škapare


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas