Search form

18.06.2015

Drukāt

Kā mīlestība uzvarēja nāvi (foto)

Photo

Šis stāsts – Raiņa lugas „Mīla stiprāka par nāvi” uzvedums zīmju valodā skatītāju pilnai zālei tika pasniegts 17. jūnija vakarā Rītausmā.


Tas sākotnēji risinājās gaišā, vieglā noskaņā, tad tālāk iezīmējās ar šķēršļiem un attiecību samezglojumiem līdz traģiskam finālam – galvenās varones bojāejai.

Vairāk foto šeit.

Un tomēr izrādes veidotājas – režisore Dzintra Kukša, deju horeogrāfe, arī skaņu un gaismu meistare Dana Kalpiņa – Geida, viņas palīdze Daina Rusule – kopā ar aktierkolektīvu pratušas nobeigumā radīt gaišu izskaņu ar apliecinājumu patiesas mīlestības nemirstībai un uzvarai pār nāvi.

Šo Raiņa motīvu izrādes gaitā meistarīgi izdzīvoja un parādīja saliedētais pašdarbības entuziastu kolektīvs – aktieri un dejotāji gan pāru, gan masu skatos.

Plašāku ieskatu iestudējuma sagatavošanā un intervijas ar uzveduma galveno varoni un režisori lasiet pavisam drīz – Kopsolī nākamajā numurā.

Uzvedums tapis divu projektu ietvaros ar Rīgas domes un Kultūrkapitāla fonda atbalstu un arī daudzu mūsu cilvēku pašaizliedzīgu brīvprātīgā darba ieguldījumu.

 

 

Sagatavoja: Ilze Kopmane
Foto: Juris Grundulis
 


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas