Search form

20.08.2015

Drukāt

Vēsturisks notikums – sāk izsniegt planšetdatorus

LNS Surdotehniskās palīdzības centrs ir sācis izsniegt ilgi un nepacietīgi gaidīto jauno surdotehnisko palīglīdzekli „digitālā vizuālās saziņas ierīce” – planšetdatoru. Tagad Elvīras ielā 19 bieži var manīt smaidīgus un iepriecinātus cilvēkus, tiem izejot no Surdocentra.


Pašlaik planšetes tiek izsniegtas pirmām kārtām tiem klientiem, kuri strādā vai mācās un tāpēc viņiem šis palīglīdzeklis komunikācijai vajadzīgs vairāk.

Izsniedzot klientiem planšetdatoru, Surdocentra darbiniece Sigita Ķikure pārbauda, vai ierīce darbojas pareizi, ievada darbinieku, kas sniedz pakalpojumus, kontaktinformāciju, lai klients var saņemt dažādus LNS sniegtos pakalpojumus attālināti. Šo kontaktu skaitā ir Rehabilitācijas centra (RC) tulki, RC Zīmju valodas attīstības nodaļa, sociālā darbiniece, sociālā rehabilitētāja, Surdocentrs.

Šodien, 20. augustā jau deviņos no rīta saņemt planšetdatoru ieradies Jevgeņijs Tukišs. Vēlāk ierodas arī Sergejs Deņisovs. Viņi ir vieni no pirmajiem klientiem, kuriem tiek izsniegti planšetdatori. Jevgeņijs strādā par metinātāju Rīgā, bet Sergejs mācās Alsviķu profesionālajā skolā. Abi ir ļoti iepriecināti par saņemto planšeti.

Vairāk par viņiem abiem, kā arī LNS prezidenta Edgara Vorslova un Surdotehniskās palīdzības centra vadītāja Arnolda Pavlina komentārus varēsiet lasīt septembra „Kopsolī”.

 

 

Teksts un foto: Zigmārs Ungurs


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas