Search form

02.10.2015

Drukāt

Kādu pieslēgumu izvēlēties planšetdatoram

Photo

Atbildot uz lielo lasītāju interesi par to, kura mobilo sakaru operatora piedāvājums ir visizdevīgākais, lai valsts apmaksātajās digitālajās saziņas ierīcēs – planšetdatoros varētu lietot internetu, LNS Informācijas nodaļa izsūtīja vēstules visiem 3 operatoriem, izklāstīja situāciju un uzdeva šādus jautājumus:


1)      Vai jūs nodrošināt visā Latvijā tādu interneta pārklājumu, lai videosarunām skype sistēmā nebūtu traucējumu?

2)      Ko darīt, ja kādā vietā signāls ir par vāju, kā to pastiprināt?

3)      Kāds ir jūsu ekonomiski izdevīgākais interneta pieslēgums? Lūgums to aprakstīt detalizēti.

4)      Vai varat piedāvāt nedzirdīgajiem klientiem atlaides?

 
 
Atbild Bite
 

 Lai darbotos skype videosaruna, nepieciešams 3G pārklājums, kas Bitei ir 93%, tāpēc var teikt, ka gandrīz visur.

Ja kādās vietās signāls ir par vāju, ieteiktu mēģināt uzstādīt tikai 3G režīmu, bet, ja tas nelīdz, tad iespējami tikai individuāli risinājumi, kas attiecīgi prasa laiku un investīcijas no mums, ja tādām ir apstiprinājums no augstākās vadības un nepieciešamība klientam.

Bites tarifu plāni: Piektdiena (7,80 EUR/mēn.), Pērkons (11,80 EUR/mēn.), Kosmoss (15,80 EUR/mēn.)  – visiem neierobežoti zvani un SMS, bet atšķiras interneta apjomi: Piektdiena – 1 GB; Pērkons – 3 GB; Kosmoss – neierobežots apjoms.

Vairāk informācijas: http://www.bite.lv/tarifu-plani

 
 
Atbild TELE – 2
 

Piedāvā jaunākās paaudzes 4G tīkla pārklājumu 90% Latvijas iedzīvotāju. Vidējais ātrums, pieslēdzoties šim tīklam, ir 20 Mbit/sek.;  savukārt, ja tiek izmantots 3G tīkla pārklājums, vidējais ātrums ir 10 Mbit/sek. Šajā gadījumā, interneta ātrums ir ļoti labs un veikt zvanus caur skype būs iespējams bez sakaru vai attēla traucējumiem.

 Mobilo sakaru kvalitāte ir atkarīga arī no elektroniskās iekārtas tehnoloģiskajām iespējām, tīkla noslodzes, izmantotā tīkla veida un ārējiem vides apstākļiem (ēku konstrukcijām, ģeogrāfiskā reljefa īpatnībām u.c. faktoriem).

Ja  atrašanās vietā nav laba tīkla pārklājuma, klienti var iegādāties signāla stiprumu pastiprinošu antenu.

Ja nav pārliecības par tīkla kvalitāti konkrētā atrašanās vietā, var izmēģināt rūteri 14 dienas pilnībā bez maksas. Rūteri ir iespējams iegādāties mūsu mājaslapā vai klientu apkalpošanas centros.

Lētākais ir Datu plāns 5 ar iekļautiem 5GB mēnesī par 4.99 EUR/mēnesī. Bet tas ir tikai internets. Par SMS būs jāmaksā papildus.

No tarifu plāniem Modernai saziņai (7,99 EUR/mēn.) un Brīvība (11,99 EUR/mēn.) sarunas un SMS ir bez ierobežojuma, bet Modernai saziņai interneta apjoms ir 500 MB; Brīvība 2 GB. Ir vēl pieslēgums Nojauc robežas (14,99 EUR/mēn.) – bez ierobežojuma sarunas un SMS visā Baltijā, 2 GB visā Baltijā (Latvijā, Lietuvā, Igaunijā).

Vairāk informācijas: http://www.tele2.lv/

 
 
Atbild Latvijas Mobilais telefons (LMT)
 

Iespējams izmantot izmēģinājuma periodu 2 nedēļu garumā visā Latvijā, lai varētu pārliecināties par interneta priekšrocībām un kvalitāti.  To var pieteikt jebkurā LMT vai Trodeks klientu centrā.

Ja plānojat lietot internetu planšetdatorā, LMT piedāvājumā ir 4 pieslēguma veidi:
 Maksa mēnesi būs atkarībā no iekļautā apjoma. Ja vajag arī SMS, par to papildus jāmaksā.

Mobilais internets 2 GB – 7,05 EUR/mēn.; 10 GB – 9,89 EUR/mēn.; 50 GB – 16,94 EUR/mēn.; bez apjoma ierobežojuma – 26,80 EUR/mēn.

No tarifu plāniem ievērību pelna Brīvība (9,95 EUR/mēn.) ar neierobežotiem zvaniem un SMS, interneta apjoms gan tikai 50 MB, bet ir iespēja ar SMS papildus pieslēgt interneta apjomu: Internets telefonā 1 GB (7,99 EUR/mēn.) un Neatkarība (9,99 EUR/mēn.) – bez apjoma ierobežojuma.

Vairāk informācijas: https://www.lmt.lv/lv/tarifu-planu-veidi

Ļoti izdevīgs pieslēguma veids ir priekšapmaksas Nedēļa internetam, kas iekļauj: 1 GB interneta, neierobežoti daudz SMS un 10 minūtes balss zvanus uz LMT, Amigo, Tele2, Bite un Lattelecom. Maksa ir 1.41 € nedēļā.

Šeit ir apraksts: http://www.lmt.lv/lv/nedela?ga_event=karte

Lai to lietotu, jums vispirms jāiegādājas LMT karte.

Lai to abonētu, ar SMS jānosūta S7A uz numuru 1626.
Abonēšana stājas spēkā no brīža, kad saņem apstiprinājuma īsziņu.

Septītajā dienā pl. 24:00 pakalpojums automātiski tiek pagarināts uz nedēļu, neiztērētās interneta un sarunu vienības – dzēstas. Ja šajā brīdī LMT Kartes kontā nav pietiekoši daudz naudas, var zvanīt un sūtīt īsziņas saskaņā ar pamattarifu, interneta ātrums tiks samazināts (64 Kb/s lejupielādei, 16 Kb/s augšupielādei). Tiklīdz papildināsi LMT Kartes kontu, Nedēļa internetam atkal tiks pieslēgta automātiski.

Ja vēlies noskaidrot atlikušo vienību skaitu un laiku, kurā tās iespējams lietot, sūti i uz numuru 1626. Atbildi saņemsi dažu minūšu laikā.

 
Kā salīdzināt, kā atrast īsto?
 

Kā redzams, pagaidām nekādu piedāvājumu speciāli nedzirdīgajiem nav, lai gan pašlaik sarunas ar LMT turpinās, tāpēc vislabāk visas detaļas var izpētīt katra mobilo sakaru operatora mājaslapā. Bet ir arī tāda mājaslapa, kurā visu 3 operatoru piedāvājumi tiks salīdzināti automātiski un izvēlēts jums vislētākais piedāvājums, vienīgi pašam attiecīgajos lodziņos jāieraksta vēlamie parametri: cik lielu apjomu interneta, cik SMS izmantosiet mēnesī utt. Šajā pašā mājaslapā var arī mainīt savu mobilo sakaru operatoru uz citu, kas jums piemērotāks. Lūk, šī mājaslapa: http://www.gudriem.lv/mobilie-tarifi?lng=lv

Svarīgi! Tiem, kuri uzaicināti saņemt valsts apmaksātās planšetes, jau iepriekš jāizvēlas kāds no mobilo sakaru operatoriem un uz planšetes saņemšanu jāierodas ar attiecīgā operatora izsniegto micro SIM karti. Šīm planšetēm parastās, lielās SIM kartes nederēs, vajag obligāti micro SIM. Micro SIM karte ir mazāka nekā ierastā SIM karte – tās izmērs ir 15x12 mm.

 

Sagatavoja: Zigmārs Ungurs


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas