Search form

30.10.2015

Drukāt

Jaunieši piedalās informatīvajā pasākumā ES mājā

LNS Jauniešu centra pārstāvji sper pirmo soli: iegūst jaunas prasmes un zināšanas. Četri jaunieši (Kristaps Legzdiņš, Maira Bruže, Lilita Logina un Jānis Glušņonoks) apmeklēja informatīvo pasākumu jauniešiem 28.oktobrī Eiropas Savienības mājā, Rīgā.


Šajā pasākumā piedalījās jaunatnes organizācija „Klubs „Māja” – jaunatne vienotai Eiropai”, Pasaules Dabas fonds, biedrība „Patvērums „Drošā māja””, Latvijas Jauniešu organizācija „Tellus”, jauniešu studija „BaMbuss” un Latvijas Jaunatnes padome.

Par neformālās izglītības, mobilitātes un citām iespējām, ko piedāvāja Eiropas Savienības programma „Erasmus+: Jaunatne darbībā”, Eurodesk, Eiropas Jaunatnes portāls un eTwinning.

Jauniešu iespaidi:

Lilita: Esmu apmierināta par to, ka biju aizgājusi uz šo jauniešu pasākumu un uzzināju daudz informācijas. Noteikti nākotnē iesaistīšos kādā brīvprātīgajā pasākumā. Super!

Jānis: Pirmoreiz ierados šajā informatīvā pasākumā. Man patika, ko gan jaunieši, gan grupu vadītāji pastāstīja mums par brīvprātīgo darbu pasākumos. Mani ieinteresēja projektu programmas “Erasmus+”, Pasaules Dabas Fonda un Latvijas Jauniešu Padomes darbība.

Maira: Liels paldies Ivaram, kas ieteica apmeklēt šo informatīvo pasākumu, varēju uzzināt jaunumus par daudzām iespējām, dažādām jauniešu organizācijām, kā arī par jauniešu projektu programmu “Erasmus+”. Ceru nākotnē sadarboties ar citām  jauniešu organizācijām, aizbraukt uz citām valstīm, lai iegūtu interesantu un radošu pieredzi.

Kristaps: Jau trešo reizi esmu bijis informatīvajā pasākumā par programmu “Erasmus+”. Priecājos, ka kopā ar 3 mūsu Jauniešu centra pārstāvjiem varējām atkal piedalīties šādā pasākumā. Prieks, ka uzzinājām daudz ko tādu, kas rosina jauniešos vēlmi nākotnē kaut ko interesantu darīt mūsu centra labā. Mēs sadarbosimies ar citām jauniešu organizācijām, piedalīsimies projektos, lai jaunieši centrā justos forši. Galvenais – mūsu komanda ir gatava radoši darboties.

 

Teksts: Ivars Kalniņš
Foto: no Kristapa Legzdiņa personīgā arhīva.


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas