Search form

07.01.2016

Drukāt

Jaunajā gadā Latvijas Televīzija piedāvā spēli “Gudrs, vēl gudrāks” ar surdotulkojumu

Photo

Pēc Latvijas Nedzirdīgo savienības rosinājuma un vēlmes Latvijas Televīzija no 2016.gada janvāra uzsāks populārās, skatītāju iecienītās skolēnu prāta spēles “Gudrs, vēl gudrāks” sagatavošanu un pārraidīšanu ar surdotulkojumu. Tas būs pieejams LTV interneta vietnē www.ltv.lv sadaļā “Nedzirdīgajiem” un www.lsm.lv sadaļā ”Replay.lv , Nedzirdīgajiem”  no 8. janvāra vakara (plānots vienlaikus ar pārraidi LTV 1 – plkst. 19 : 05).


LTV spēles moto ir “Būt gudram ir stilīgi!”. Tās mēŗkauditorija ir skolēni, vecāki, ģimenes, skolotāji gan laukos, gan pilsētās. Piektdienu  vakaros Latvijas Televīzijā var redzēt, cik talantīgi, atjautīgi un erudīti ir jaunie cilvēki, kas pēc gadiem desmit, divdesmit noteiks lietas un kārtību mūsu Latvijā!

Katrā spēlē “Gudrs, vēl gudrāks” piedalās 12 dalībnieki, katrs no savas skolas. Skolēnu pavada viņa paša izraudzīts pedagogs un atbalsta grupa – desmit skolasbiedri.

Vienā klašu grupā ir 36 dalībnieki. Katrā klašu grupā ir trīs atlases spēles un viens fināls, kurā noskaidro labāko skolēnu Latvijā savā klašu grupā.

Katra spēle sastāv no 4 kārtām:

1)      jautājumi ar diviem atbilžu variantiem  “jā”/ “nē”;

2)      jautājumi ar 3 atbilžu variantiem;

3)      jautājumi bez atbilžu variantiem – kurš pirmais atbild;

4)      izvēlētas tematikas jautājumi.

Katrā spēlē ir aptuveni 40 jautājumu.

Atbilstošus jautājumus katrai vecuma grupai sagatavo eksperti. Jautājumi ietver skolas mācību vielu un sabiedriski aktuālus jautājumus mūzikā, mākslā, vēsturē, politikā un citās jomās. Savus jautājumus spēles dalībniekiem sagatavo arī sabiedrībā zināmi cilvēki – kultūras jomas pārstāvji, zinātnieki, sportisti, politiķi u.c.

Raidījumu vada Valters Frīdenbergs un Kaspars Ozoliņš.

LTV spēles “Gudrs, vēl gudrāks” patrons ir Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Janvārī spēli uzsāks un pabeigs 9.klašu skolēni, februārī varēs vērot 10.klases skolēnu sacensību, martā – 11.klasi, aprīlī – 12.klasi, bet sezonu maijā noslēgs paši gudrākie 5.klašu audzēkņi.

LTV spēli “Gudrs, vēl gudrāks” zīmju valodā tulkos Elza Volonte un Ainārs Ostvalds.

Lai LTV gudrinieku spēle iedvesmo ikvienu skolēnu būt stilīgam – tas nozīmē, būt gudram!

 

 

Sarmīte Plūme, LTV Dokumentālo raidījumu daļas redaktore


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas