Search form

28.01.2016

Drukāt

Valsts atbalsts elektroenerģijas norēķiniem I grupas invalīdiem, ģimenēm ar bērniem invalīdiem, daudzbērnu ģimenēm un citiem

Photo

Valsts atbalsta programmas ietvaros 2016.gadā I grupas invalīdi, kā arī ģimenes, kuru aprūpē ir bērns invalīds, katru mēnesi var saņemt atbalstu pirmajām simts patērētajām kilovatstundām. Ģimenēm, kuras aprūpē ir bērns invalīds, kā arī 1.grupas invalīdiem atbalstam jāpiesakās elektrum.lv vai Latvenergo klientu apkalpošanas centros Elektrum.


Lai atbalstu saņemtu par janvārī patērēto elektroenerģiju, AS “Latvenergo” aicina tam pieteikties jau janvārī.

Pieteikšanās atbalstam ir vienkārša – autorizējoties ar internetbanku un aizpildot pieteikumu portālā elektrum.lv. Atbalsta pieteikumu invalīda vietā var veikt arī viņa radinieki vai asistenti. Vairāk informācijas klienti var iegūt arī zvanot uz bezmaksas klientu servisa tālruni – 80 200 400.

Svarīgi, ka valsts atbalstu var attiecināt uz jebkuru Latvenergo līgumu. Atbalstu var saņemt arī tad, ja atbalsta saņēmējs dzīvo īrētā īpašumā vai par elektroenerģiju norēķinās ar apsaimniekotāju. Šajā gadījumā klientam ir jānorāda Latvenergo līguma numurs, uz kuru atbalstu nepieciešams attiecināt.

Valsts atbalsta programmas ietvaros 2016.gadā atbalstu elektrības norēķiniem var saņemt arī daudzbērnu ģimenes, t. i. ģimenes, kurās aug 3 un vairāk bērni līdz 24 gadu vecumam, ja bērni mācās. Katru mēnesi par pirmajām 300 izlietotajām kilovatstundām tās varēs norēķināties par zemāku cenu. Savukārt maznodrošinātas un trūcīgas mājsaimniecības, I grupas invalīdi, kā arī ģimenes, kuru aprūpē ir bērns invalīds, katru mēnesi var saņemt atbalstu pirmajām simts patērētajām kilovatstundām.

Atbildes uz jautājumiem par šo tēmu lasiet šeit.

Plašāka informācija par zemāku cenu valsts noteiktām mērķgrupām šeit.

 

Ivita Bidere
 


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas