Search form

22.06.2016

Drukāt

LTV seriāls «Māja pie ezera» - ar subtitriem no 28.jūnija

Photo

No 28. jūnija LTV 1 otrdienu vakaros plkst. 21:10 ar subtitriem pārraidīs seriālu «Māja pie ezera», kas savu pirmizrādi piedzīvoja pērnajā rudenī.


Atkārtojot seriālu, LTV to ir sagatavojusi ar subtitriem. Katru otrdienu varēs noskatīties divas sērijas, kopumā tās ir 13.
Latvijas Televīzijas seriāls “Māja pie ezera” stāsta par trīs paaudžu sieviešu dzīvi Rīgā un laukos. Seriāls tapis pēc poļu rakstnieces Malgožatas Kaličinskas tāda paša nosaukuma romāna motīviem.

Mājas pie ezera galvenā varone ir Madara Tērauda (40), jauka, ar dzīvi apmierināta sieviete. Viņa ir radošās daļas vadītāja reklāmas aģentūrā Hop Art. Aģentūru viņa kopā ar kolēģiem izveidojusi no nulles un strādā tur visu mūžu. Madaras vīrs Kārlis Tērauds ir inženieris, strādā lielos būvniecības objektos. Meita Dārta nesen beigusi skolu un studē mārketingu. Taču īstenībā Dārta vēlas kļūt par dziedātāju. Mākoņi pār mierīgo Madaras dzīvi savelkas, kad reklāmas aģentūrā ienāk Maija un Ivo. Viņi ir jaunās paaudzes pārstāvji, tāpēc pierunā aģentūras priekšnieku mainīt reklāmas aģentūras stratēģiju un no Madaras atbrīvoties. Madara zaudē darbu un nevar atrast citu. 40 gadi spožajā reklāmas biznesā jau ir daudz. Liels palīgs viņai nav arī vīrs Kārlis. Gadu gaitā laulības saites atslābušas. Vienīgā, kas saprot Madaras problēmas, ir vīra māte Sofija. Sofija Tērauda Madarai ir mātes vietā. Īsto māti Madara atceras vāji. Ģimene ir šķīrusies sen un Madara augusi pie tēva. Sofija mudina Madaru satikt māti un izrunāt pagātnes notikumus. Madara padomam klausa. Mājā pie ezera Madara ierauga pavisam citu dzīvi.

Galvenajās lomās: Madara — Sandra Kļaviņa, Kārlis — Andris Keišs, Madaras māte — Katrīne Pasternaka, mežsargs — Tālivaldis Lasmanis; dakteris Jānis Ulpe — Gints Grāvelis, Katrīna, Marijas pieņemtā māsa — Inese Kučinska u. c.

Seriālu veidojuši: režisors — Armands Zvirbulis, operators — Haralds Vecvagars, scenāriste — Aiva Birbele, producente – Arta Ģiga.

 

Sarmīte Plūme, LTV Dokumentālo raidījumu redaktore
 


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas