Search form

03.11.2016

Drukāt

Tiesībsargs aicina piedalīties konferencē par izglītības pieejamību (papildināts)

Photo

Vai Latvijas izglītības iestādes ir pieejamas bērniem un jauniešiem ar invaliditāti vai ar īpašām vajadzībām? Kādi labie piemēri ir Latvijā? Vai izglītības iestādei ir jābūt pieejamai visiem? Kā NVO var palīdzēt?


Tiesībsargs sadarbībā ar Invalīdu un viņu draugu apvienību “Apeirons” un Latvijas Nacionālo bibliotēku šī gada 3. decembrī (Rīgā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Konferenču centrā) rīko konferenci par izglītības pieejamību.

Konferencē kā vieslektore uzstāsies profesore no Vācijas, Theresia Degener ar priekšlasījumu par ANO Personu ar invaliditāti tiesību komitejas Vispārīgajiem komentāriem par iekļaujošo izglītību.

Konferencē tiks prezentēti Tiesībsarga biroja un biedrības “Apeirons” monitoringa rezultāti par augstskolu pieejamību Latvijā, labās prakses piemēriem un ārvalstu augstākās izglītības iestāžu pieredze.

Pasākuma ietvaros tiks īstenotas vairākas tematiskās diskusijas grupās:

  • Pamata un vidējās izglītības pieejamība un vecāku pieredze;

  • Praktiski risinājumi bibliotēku un informācijas pieejamībai;

  • Atbalsts personām ar invaliditāti augstskolā.

Konferences 2. sesijā izglītības iestāžu vadītāji, bērnu vecāki un nevalstisko organizāciju pārstāvji aicināti diskutēt par izglītības pieejamības izaicinājumiem un risinājumiem.

Nāciet un uzziniet, kā izglītību Latvijā padarīt pieejamāku!

Pilna informācija par konferences “Izglītības pieejamība” programmu un iespēju reģistrēties no 14. novembra tiesībsarga mājaslapā www.tiesibsargs.

 

Jeļena Golovko,  Latvijas Republikas Tiesībsarga biroja preses sekretāre


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas