Search form

13.12.2016

Drukāt

Ēnu teātra izrāde Adventes laika noskaņās lieliem un maziem!

Photo

Biedrība „Teātris azotē” decembrī organizē radošo laboratoriju Adventes laika noskaņās. Tajā nedzirdīgi bērni un pieaugušie kopā ar dažādiem skatuves mākslas profesionāļiem veido ēnu teātra lelles un gatavo izrādi „Ziemassvētku stāsts”.


Iestudējumā poētiskā un vienlaikus rotaļīgā formā  izspēlēts senais Bībeles stāsts par Mariju, Jāzepu un viņu bērniņa, Dieva dēla Jēzus Kristus, piedzimšanu Betlēmē.

 Adventes laika aizņemtībā un dāvanu pirkšanas karstumā šī izrāde dod iespēju norimt un iedziļināties senajā notikumā, ļaujoties ēnu leļļu un mūzikas burvībai, un vēlreiz sev atgādināt, kādēļ īsti kristīgajā pasaulē svin Ziemassvētkus.

Izrādē dzied un muzicē Jānis Kurševs. Kopā ar nedzirdīgajiem bērniem iestudējumā spēlē leļļu teātra speciāliste Aija Treimane, aktrise Jolanta Znotiņa un dejotāja Ieva Liepa. Ēnu leļļu gatavošanā piedalās mākslas pedagoģe Guna Priede.

Izrādi var noskatīties:

15. decembrī plkst. 14:00 un 17:00 Rīgas internātvidusskolā bērniem ar dzirdes traucējumiem Graudu ielā 21 (pēc izrādes skatītājiem ir iespēja piedalīties ēnu teātra darbnīcā)

16. decembrī plkst. 14:00 Jūrmalas Sociālās integrācijas valsts aģentūrā, Slokas ielā 61.

17. decembrī iestudējums tiks rādīts Latvijas Nedzirdīgo savienības gada noslēguma pasākumā.

Projekts tapis sadarbībā ar Rīgas internātvidusskolu bērniem ar dzirdes traucējumiem, Latvijas Nedzirdīgo savienību un SIA „LNS Rehabilitācijas centrs”, projektu finansiāli atbalsta Rīgas dome.

 

 

Marika Čerņavska


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas