Search form

02.12.2009

Drukāt

Rudens svētku svinēšana Rēzeknē

  Rudenīgā 14. novembra dienā Rēzeknes RB projekta „Klusuma pasaule” ietvaros notika latviešu tradicionālais pasākums „Nedzirdīgie Mārtiņi”. Pasākuma dalībnieki tika iepazīstināti ar Mārtiņdie...

Klusuma pasaule logo
 
Rudenīgā 14. novembra dienā Rēzeknes RB projekta „Klusuma pasaule” ietvaros notika latviešu tradicionālais pasākums „Nedzirdīgie Mārtiņi”. Pasākuma dalībnieki tika iepazīstināti ar Mārtiņdienas tradīcijām, ticējumiem un paražām. Cilvēki labprāt piedalījās atraktīvās aktivitātēs, piemēram „Ziloņa pastaiga”, „Monētu mešana”,  „Piramīda” u.c. Piramīdas likšanā vislabākos rezultātus uzrādīja A. Frolovs, A.Šakelis. Monētu mešanā labi veicās R. Jurkjānam, N. Savenko.

Arī paši pasākuma dalībnieki izdomāja jautras spēles, piemēram, A. Vindačs un Aleksandrs Šakelis  piedāvāja izturības aktivitātes, kuru laikā puišiem bija visilgāk jānotur meitene uz rokām. Arī A. Caica noorganizēja atraktīvu spēli, kurā ikvienam pasākuma dalībniekam jāatmin, kas  noslēpts kastē. Liels paldies pasākuma dalībniekiem par aktīvu piedalīšanos svētkos, par izturību un vēlmi piedalīties šādos pasākumos.

Savukārt 24. novembrī tika svinēta „Katrīnas diena” –  latvisko tradīciju pasākums. Pasākuma dalībnieki tika iepazīstināti ar Katrīnas dienas tradīcijām, ticējumiem un paražām. Dalībnieki ar interesi piedalījās dažādās spēlēs, izteica savas domas un zināšanas par šiem svētkiem.

Teksts: Mārīte Truntika
02.12.2009

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas