Search form

30.11.2009

Drukāt

LNS projektam "XXI gadsimts. Nedzirdība. Līdzdalības evolūcija" piešķirts finansējums

 26.novembrī Sabiedrības integrācijas fonda padome apstiprināja projektu konkursu rezultātus "NVO kapacitātes stiprināšanas programmā" un "NVO projektu programmā", kas tiek finansētas Eiropas Eko...
 
26.novembrī Sabiedrības integrācijas fonda padome apstiprināja projektu konkursu rezultātus "NVO kapacitātes stiprināšanas programmā" un "NVO projektu programmā", kas tiek finansētas Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas valdības finanšu instrumentu ietvaros.

Atbalstīto projektu vidū ir arī Latvijas Nedzirdīgo savienības projekts "XXI gadsimts. Nedzirdība. Līdzdalības evolūcija", kas tika iesniegts konkursam "NVO projektu programmā”. Tās mērķis ir atbalstīt biedrību un nodibinājumu darbību projektu jomā EEZ finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta prioritātēs un apakšprioritātēs.

Par uzvaru šajā konkursā uz nelielu sarunu aicināju LNS prezidentu Arnoldu Pavlinu.

1. Kādas ir izjūtas, uzzinot, ka šim projektam ir piešķirts
finansējums?

Godīgi sakot,  esmu vienkārši priecīgs. Galu galā mēs esam izturējuši nebijušu konkurenci – kopumā bija iesniegti 176 projekti. Tas nozīmē, ka 176 kolektīvi centās un strādāja, gatavoja savus projektus, bet tika atbalstīti tikai 12. Mūsu projekts savāca 98 punktus no 100 iespējamiem. Tas nozīmē, ka mūsu darbs atzīts par labu esam.

2. Kāds ir šī projekta mērķis?
Projekta mērķis ir noorganizēt četras reģionālas konferences, LNS 90 gadu atcerei veltīto jubilejas saietu, semināru ar ekspertu piedalīšanos, festivālu Pļaviņās. Projekta ietvaros pārbaudīsim, kā tiek izpildīta kongresā apstiprinātā darba programma. Tiks organizēts kopējais simpozijs un Nedzirdīgo diena.

4. Kad šis projekts tiks realizēts?
Sāksim nākošā gada aprīlī, beigsim septembra beigās. Seši mēneši paies nemanot. Visiem būs pilnas rokas darba. Starp citu, pirmo reizi mēģināsim organizēt novadu konferences:  Kurzemes – Kuldīgā, Latgales – Daugavpilī, Vidzemes – Valmierā un Zemgales – Jelgavā. Redzēsim, kā sanāks,  tā būs jauna pieredze.

5. Cik liela summa piešķirta projekta realizācijai?
52000 EUR.

6. Kādu labumu no tā gūs nedzirdīgo sabiedrība?
Tas redzams no šeit minētajām aktivitātēm -  palielināsies interese par LNS darbu, vispār nedzirdību. Domāju, ka šis projekts dos lielu ieguldījumu nedzirdīgo kopienas saliedēšanā, paplašinās zināšanas par nākotnes perspektīvām.

Sagatavoja : Inese Immure
30.11.2009

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas