Search form

22.01.2010

Drukāt

Prezentēta pirmā publicētā dienasgrāmata par barikāžu laiku

     Rīgā, Barikāžu muzejā (Krāmu ielā 3) 21. janvārī notika LNS biedres Baibas Bicēnas grāmatas „BARIKĀŽU LAIKS. APVĒRSUMS” prezentācija. Pasākuma centrālais notikums bija grāma...
    
Rīgā, Barikāžu muzejā (Krāmu ielā 3) 21. janvārī notika LNS biedres Baibas Bicēnas grāmatas „BARIKĀŽU LAIKS. APVĒRSUMS” prezentācija. Pasākuma centrālais notikums bija grāmatas prezentācijai sekojošā aptuveni 60 barikāžu dalībnieku apbalvošana ar piemiņas medaļām, tāpēc šaurās muzeja telpas bija pārpildītas.

Grāmata ir uzrakstīta dienasgrāmatas veidā –  kā aculiecinieces pieraksti par barikāžu laika notikumiem. Akadēmiķis Tālavs Jundzis grāmatas anotācijā uzsver: „Baibas Bicēnas 1991. gada pieraksti dienasgrāmatas veidā ir nozīmīga vēsturiska liecība. Līdzās dažādu autoru memuāriem un zinātniskajai literatūrai par šo periodu Baibas Bicēnas dienasgrāmata ļauj labāk izprast 1991. gada norises un notikumus, kas iespaidoja visu pasauli. Grāmata ir arī patiesi interesanta un aizraujoša.”

Grāmatu izdevis apgāds „Zvaigzne ABC”. Tā valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka grāmatas prezentācijā teica: „Mēs esam iepriecināti un pagodināti par to, ka tieši mums tika uzticēta  šīs lieliskās grāmatas izdošana. Darbs mūs  ieinteresēja ne tikai kā neaizmirstamā laika dokumentāla liecība, bet arī kā emocionāli piesātināts, aizraujošs notikumu aculiecinieka vēstījums. Tas neapšaubāmi noderēs kā ziņu avots tiem, kas vēlēsies tuvāk iepazīt Barikāžu laika vēsturi, un arī tas mums kā mācību grāmatu apgādam bija svarīgi, uzņemoties šīs grāmatas izdošanu.”

Pasākuma noslēgumā  aktrise E. Ermale nolasīja dažus  fragmentus no grāmatas, un tās autore  Baiba Bicēna nelielā uzrunā atzina, ka šo brīdi  viņa gaidījusi 18 gadus, jo darbs tapis pašās karstākajās barikāžu dienās. Ar ticību savai Latvijai, tās neatkarībai un gaišai nākotnei  viņa dzīvo arī šodien.

Baiba saņēma daudz ziedu un apsveikumu, tostarp arī no laikraksta „Kopsolī”, kurā vairākkārt publicēti viņas raksti.

Grāmatā ir 272 lapaspuses, tā ir uzrakstīta vienkāršā, saprotamā valodā, ko viegli lasīt. Grāmatu var iegādāties par 5,99 Ls apgāda „Zvaigzne ABC” veikalos, bet citās grāmatnīcās būs dārgāk.

Plašāku sarunu ar grāmatas autori lasiet februāra „Kopsolī”.


Autore ar savu pirmo grāmatu

Grāmatas izdevēja V.Kibloka

Pasakuma vadīja muzeja direktors R.Zaļais

Zāle bija pārpildīta
 
Teksts: Ilze Kopmane un Zigmārs Ungurs
Foto: Zigmārs Ungurs
22. 01. 2010
        

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas