Search form

11.12.2009

Drukāt

Projektā „Viļņas acis” kopā nedzirdīgie un dzirdīgie jaunieši

  Šajā gadā Viļņā no 25. jūlija līdz 1.augustam notika jauniešu apmaiņas projekts ar nosaukumu "The Eye of Vilnius" ("Viļņas acs"). Tajā piedalījās 34 cilvēki no 4 valstīm: Francijas, Itālijas, ...
 
Šajā gadā Viļņā no 25. jūlija līdz 1.augustam notika jauniešu apmaiņas projekts ar nosaukumu "The Eye of Vilnius" ("Viļņas acs"). Tajā piedalījās 34 cilvēki no 4 valstīm: Francijas, Itālijas, Latvijas un Lietuvas. Projektā no Latvijas piedalījās Vineta Laudurga (grupas vadītāja), Darjus Kaniava, Undīne Orniņa, Elīna Roopa, Kaspars Bukovs, Raivis Zaķītis un Jānis Cīmurs. Kopā darbojās gan dzirdīgi, gan nedzirdīgi jaunieši, lai mācītos labāk saprast citam citu un iepazītu Viļņu – 2009.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu.
 
Kopējās darba valodas projekta laikā bija angļu un starptautiskā zīmju valoda. Tā kā projekta nosaukums bija "Viļņas acs", tad visi dalībnieki savu skatījumu par pilsētu parādīja fotogrāfijās, no kurām nedēļas beigās izveidoja brīvdabas izstādi netālu no Lietuvas Nedzirdīgo savienības. Lai varētu paveikt šo uzdevumu, mēs devāmies ekskursijās pa Viļņu, kā arī darba grupās mācījāmies fotografēt, veidot tēlu un apstrādāt datorā fotogrāfijas.
Daudz jautrības sagādāja uzdevumu izpilde jauktās grupās (dzirdīgie kopā ar nedzirdīgajiem), kad konkrētā laika posmā bija jāpaspēj atrast dažādas vietas Viļņas vecpilsētā. Nedzirdīgie un dzirdīgie jaunieši savā starpā sazinājās un sadarbojās ļoti radoši, un uzdevumu rezultāti bija lieliski.
 
Katru dienu laiks bija piepildīts ar interesantām spēlēm, ekskursijām, mācībām darba grupās, radošiem uzdevumiem un kultūras vakariem. Neviens nevarēja sūdzēties par garlaicību. Kad projekts beidzās, atgriezāmies mājās ar vislabākajiem iespaidiem par šo skaisto pilsētu, ieguvuši papildprasmes fotografēšanā un jaunus draugus.
 
„Life is Beautiful“ Model: Darjus Kaniava (Latvia) Photo by: Ada Zabulionytė (Lithuania) Photoshop by: Larisa Voroneckaja (Lithuania)
„Nightmare“ Model: Linas Podiriaka (Lithuania) Photo by: Arnoldas Matulis (Lithuania) Photoshop by: Arnoldas Matulis (Lithuania), Filippo Brunetto (Italy)
„Opposite“ Model: Darjus Kaniava (Latvia) and Larisa Voroneckaja (Lithuania)  Photo by: Ada Zabulionytė (Lithuania) Photoshop by: Larisa Voroneckaja (Lithuania)
„Lady in Old City“ Model: Laura Valytė (Lithuania) Photo by: Julien Facq (France) Photoshop by: Undine Ornina (Latvia)
The oldest graffiti & modern Model: Rūta Šarkauskaitė (Lithuania) Photo by: Valentin Dorian (France)
 
Teksts: Vineta Laudurga
11.12.2009

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas