Search form

14.12.2009

Drukāt

Rīgas biedrībā – sniegavīri un ziema

  5. decembrī 20 LNS Rīgas biedrības Tukuma nodaļas biedri piedalījās Vispasaules Invalīdu dienas pasākumā Tukuma kultūras namā. Tajā pavisam piedalījās vairāk nekā divi simti vi...
 
Klusuma pasaule logo

5. decembrī 20 LNS Rīgas biedrības Tukuma nodaļas biedri piedalījās Vispasaules Invalīdu dienas pasākumā Tukuma kultūras namā. Tajā pavisam piedalījās vairāk nekā divi simti viesu, bet nedzirdīgo grupai tulkoja Jautrīte Groma.
Vispasaules Invalīdu diena Tukumā tiek atzīmēta jau 6 gadus  un to parasti organizē  Tukuma Nevalstisko organizāciju apvienība un tās vadītāja Gunta Kalviņa. Šogad svētkus uzsauca "černobiliešu" Tukuma rajona biedrība.

Koncertā piedalījās māsas Legzdiņas no dziedošo ģimeņu šova, kuras labprāt fotografējās kopā ar svētku dalībniekiem. Ar vēderdejām uzstājās arī nedzirdīgā tukumiete Jūlija Šiškanova.
 
Jau nākamajā dienā, 6. decembrī kultūras centrā "Rītausma'' bija jānotiek tematiskajam pasākumam "Ziema''. Tā kā ziemas nebija, tad tā tika uzburta: bira sniedziņš, uzradās balti sniegavīri ar lieliem un sarkaniem deguniem, bet pasākuma vadītājai Mārai Lasmanei nācās vilkt uz ausīm baltu ausaini...
Jautrās spēlēs pasākuma dalībnieki tika iepazīstināti ar dažādiem ticējumiem, tradīcijām, risināja krustvārdu mīklas par ziemas tēmu, kā arī slēpoja un pikojās.
 
Teksts: Zigmārs Ungurs
Foto: Māra Lasmane
14.12.2009

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas