Search form

23.01.2018

Drukāt

Latvijas Televīzija uzsāk divu jaunu raidījumu ciklus ar subtitriem

Photo

Sākoties Latvijas simtgades gadam, Latvijas Televīzija ir sagatavojusi divus jaunus raidījumu ciklus ar subtitriem.


Zemes stāsti

Raidījums ar subtitriem būs skatāms LTV 1 katru sestdienu plkst. 13 : 00, sākot no 13.janvāra. Kopā ciklā paredzēti 9 raidījumi.

Raidījuma autors Armands Tripāns stāsta: “Šovasar, filmējot deviņus stāstus, mēs viesojāmies visos Latvijas novados. Ikvienā vietā sastapām cilvēkus, kas ir stipri savā pārliecībā un mīlestībā pret zemi un savu darbu laukos. Tas iedvesmo. Un “dziļie lauki” patiesībā nemaz nav dziļie lauki”.

Katrs no “Zemes stāstiem” būs dokumentāls vēstījums par dzīvi šodienas laukos. Savstarpēji tie ir nesaistīti, tomēr kopā apliecina gan Latvijas lauku skaistumu, gan darba tikumu un nezūdošas vērtības.


Atslēgas

18.janvārī Latvijas Televīzijā sāksies vērienīgs atskats uz mūsu valsts gadsimtu seno vēsturi – jauns dokumentālo raidījumu cikls “ Atslēgas. Gadsimta vēstures atradumi”.

Ar subtitriem to atkārtojumā varēs noskatīties LTV 1, sākot no svētdienas, 21.janvāra plkst. 13 : 45. Kopumā ir paredzēti 50 raidījumi, cikls turpināsies līdz pat decembrim.

“Atslēgas” stāstīs par Latvijas valsts vēstures nozīmīgākajiem jeb “atslēgas” notikumiem, personībām un pagriezieniem no 1918. gada līdz mūsdienām. Katra sērija būs 15 minūtes gara un apskatīs vienu notikumu. “Atslēgu” mērķis ir katru izvēlēto notikumu atklāt no neparasta skatupunkta, it kā “atslēdzot durvis” uz mazāk zināmiem un tāpēc īpaši intriģējošiem faktiem.

Šāda izzinoša pieeja, apejot ierastos vēstures pasniegšanas stereotipus, skatītājiem ļaus it kā zināmo ieraudzīt citām acīm un sen notikušo – labāk izprast kontekstā ar šodienas pieredzi.

Visa gada garumā Latvijas vēsture tiks stāstīta “jauktā secībā” – notikumi tiks virknēti nevis secīgi pa gadiem, bet gan apskatīti tieši tajā mēnesī, kad notikuši. Piemēram, pirmā “Atslēgu” sērija būs veltīta 1991. gada janvāra barikāžu notikumiem, otrā – brīnumainam stāstam no 1946. gada janvāra, kad baltiešu kara bēgļi Vācijā dibināja savu universitāti, trešā – 1951. gada janvārī notikušajām padomju represijām pret Rīgas intelektuāļiem, bet ceturtā – 1992. gada Ziemas olimpiskajām spēlēm Albervilā, kur neatkarību nupat atguvusī Latvija piedzīvoja atkaluzņemšanu pasaules olimpiskajā saimē.

Raidījuma autors un vadītājs – Mārtiņš Ķibilds.

Raidījumus ar subtitriem pēc to pārraidīšanas ēterā var skatīties LTV interneta vietnē www.lsm.lv sadaļā “Nedzirdīgajiem”.

 

Sarmīte Plūme, LTV Dokumentālo raidījumu daļas redaktore

 


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas