Search form

07.02.2018

Drukāt

Ziemas Olimpiskās spēles – ar surdotulkojumu

Photo

Lai nodrošinātu pēc iespējas plašāku informāciju par gaidāmajām 2018.gada Phjončhanas Ziemas Olimpiskajām spēlēm cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem, Latvijas Televīzija ir paredzējusi pārraidīt ar surdotulkojumu Olimpisko spēļu pašas svarīgākās tiešraides, kā arī virkni raidījumu.


Atklāšana un noslēguma ceremonijas

Piektdien, 9.februārī plkst. 12 : 50  LTV 7 varēs noskatīties 2018. gada Phjončhanas Ziemas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju tiešraidē ar tulkojumu zīmju valodā.

To nodrošinās surdotulki Elza Volonte un Ainārs Ostvalds. Savukārt Ziemas Olimpisko spēļu noslēguma ceremonija ar tulkojumu zīmju valodā tiks pārraidīta svētdienā, 25.februārī plkst. 12 : 50   LTV 7.

Katru dienu

Vairāk nekā divu nedēļu garumā, kamēr notiks Olimpiskās spēles, ar surdotulku LTV sagatavos un pārraidīs īpašos raidījumus par spēļu aktualitātēm – “Olimpisko spēļu studija”. Tā būs skatāma katru vakaru plkst. 21 : 10 interneta platformā www.ltv.lv vienlaikus ar raidījuma translāciju LTV 7.

 Izmaiņas raidlaikā būs Olimpisko spēļu atklāšanas un noslēguma dienā:  9.februārī pati pirmā “Olimpisko spēļu studija” būs skatāma jau plkst. 12.

 Noslēguma dienā

25.februārī tiks veidoti pat divi raidījumi – plkst. 12 : 20 un 15 : 20. Kopā ar surdotulkojumu varēs noskatīties 19 “Olimpisko spēļu studijas”. Tās vadīs LTV žurnālisti Inese Vaikule un Uģis Joksts.

 Surdotulkojumu nodrošinās pieredzējušās zīmju valodas pratējas Brigita Lazda, Ārija Medne un Laura Zeltiņa. Iespējams,  varēsim LTV interneta platformā redzēt arī kādu jaunu surdotulku.

“Olimpisko spēļu studijas” ar surdotulkojumu būs pieejamas LTV arhīvā www.ltv.lv sadaļā “Nedzirdīgajiem” septiņas dienas pēc to pārraidīšanas ēterā ( to nosaka Olimpisko spēļu licences līgums).

 

Sarmīte Plūme, LTV Dokumentālo raidījumu redaktore


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas