Search form

09.03.2010

Drukāt

Marta beigās Valmierā Baltijas nedzirdīgo un vājdzirdīgo skolēnu spartakiāde

No 25. līdz 28.martam Valmierā norisināsies 40. Baltijas valstu nedzirdīgo un vājdzirdīgo skolēnu spartakiāde, informē pasākuma rīkotāji.


Sacensības norisināsies basketbolā, dambretē un šahā, galda tenisā un peldēšanā, un tajā startēs skolēni no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Ukrainas un Zviedrijas. Spartakiāde notiks Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā, Valmieras 36. arodvidusskolā un Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātpamatskolā- attīstības centrā.

Pasākuma atklāšanas parāde notiks Vidzemes Olimpiskajā centrā 26. martā, bet apbalvošanas ceremonija - 28. martā.
1970.gadā ar kopīgu Rīgas Nedzirdīgo bērnu internātpamatskolas un Latvijas Nedzirdīgo Savienība iniciatīvu tika panākta vienošanās ar Lietuvas un Igaunijas skolām un biedrībām par ikgadēju Baltijas valstu nedzirdīgo skolēnu spartakiādu organizēšanu septiņos sporta veidos, kas notika divos posmos. Pirmo spartakiādi organizēja Latvija – Rīgas Nedzirdīgo bērnu internātpamatskola. Taču, sākot ar 20.spartakiādi, gan klimatisko, gan tehnisko iemeslu dēļ no sacensību programmas tika izslēgta vieglatlētika un slēpošana. Spartakiāde turpinājās piecos sporta veidos un vienā posmā - basketbolā, galda tenisā, šahā, dambretē, slēpošanā un peldēšanā.
 
Pārpublicēts no portāla „Sporta centrs”

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas