Search form

05.03.2019

Drukāt

Daudzsēriju filma “Sarkanais mežs” – ar subtitriem interneta vietnē

2.martā LTV 1 sāka demonstrēt jauno, Latvijā tapušo vēsturisko seriālu “Sarkanais mežs”. Tas turpmāk būs skatāms sestdienu vakaros plkst. 21 : 25 LTV1 ēterā. Vienlaikus ar tā demonstrēšanu ēterā ir plānots konkrēto sēriju ar sagatavotajiem subtitriem ievietot LTV interneta vietnē www.lsm.lv sadaļā “Nedzirdīgajiem”.


12 sērijas un vairāk kā simts aktieru ir iesaistīti Latvijas Televīzijas pēdējo gadu vērienīgākajā kino projektā, kura veidošana prasīja dziļu un nopietnu vēsturiskā laikmeta izpēti. Ideja par Latvijas vēstures maz atklāto pēckara posmu, pārvērsta daudzsēriju filmā “Sarkanais mežs”, sīvā konkurencē uzvarēja LTV izsludinātajā simtgades seriāla konkursā. Šis ir pirmais vēsturiskais spiegu trilleris televīzijas žanrā. Uz patiesiem vēsturiskiem notikumiem balstītā mīlestības un nodevības drāma par latviešiem pēckara sašķeltajā pasaulē ļauj ieraudzīt Latvijas vēsturi no mazāk zināma skatu punkta.

Notikumi risinās 1949. gadā, kad angļu izlūkdienests MI6 cenšas iegūt informāciju par situāciju Padomju Savienības okupētajā Baltijā. Vitolds kopā ar citiem latviešiem ikdienā strādā smagu darbu karjeros Lielbritānijā, bet Velta ir medmāsa hospitālī. Viņi sapņo doties uz ASV, krāj naudu, plāno kāzas un kārto nepieciešamos dokumentus, jo ASV rūpīgi atlasa emigrantus. Taču Vitolds izlemj piedalīties misijā Dzimtenē. Cerība mainīt vēsturi maina viņa paša dzīvi.

“Sarkanajā mežā” ir vairākas sižetiskās līnijas, kas savijas aizraujošā stāstā, un tas uzrunās gan vēstures entuziastus, gan tos, kuriem notikumi aizvadītā gadsimta vidū un lielvaru specdienestu cīņas tepat mūsu zemē ir pavisam svešas.

 

Sarmīte Plūme, LTV Dokumentālo raidījumu redakcijas redaktore
 


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas