Search form

12.03.2010

Drukāt

Liepājnieki nokļūst masu medijos

LNS Liepājas biedrības dejotāju grupa pēc uzvaras starptautiskajā kantrī deju čempionātā „Baltic Country Western Dance Championship 2010” gūst masu mediju uzmanību.


Par liepājnieku nedzirdīgo deju kopas sniegumu būs skatāms raidījumā „Kopā” 13. martā pl. 17.45 LTV–1 kanālā. Apraksts par viņiem ir arī portālā „Liepājniekiem.lv”.

Fragments no šī portāla: Nedzirdīgie cilvēki deju mācās, gan skaitot ritmu pie sevis, gan ļoti uzmanīgi vērojot trenera roku kustības. Viņš nedzirdīgo valodā – ar žestiem – parāda, kad jāpagriežas pa labi, kad pa kreisi, kad jāsper solis, kad jāapstājas utt. Aldis pats ar pasauli kontaktējas un mūziku saklausa, izmantojot dzirdes aparātu. Liepājniekiem Nedzirdīgo biedrības latvju deju kopas sniegumu jau ir bijis iespējams vērot koncertos, ko regulāri sniedz cilvēki ar īpašām vajadzībām.

Plašāk var izlasīt, nospiežot šeit.



Vairāk foto – galerijā.

Čempionāta divu deju horeogrāfiju nedzirdīgo izpildījumā veidojis liepājnieks Aldis Ādamsons. Viņš ir sniedzis interviju žurnālam „Patiesā Dzīve” (2010, nr.5), kas ir nopērkams no 12. marta. Tajā Aldis interesanti stāsta par savu florista profesiju.

Teksts: Ivars Kalniņš
Foto: deju kolektīva arhīva


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas