Search form

02.02.2010

Drukāt

Piepildās Danas Dombrovskas bērnības sapnis


 
 

  
    

    14. februārī TV3 sāksies jaunais šovs „Dejo ar zvaigzni 3”. Iespējams, tas šoreiz varētu būt īpaši interesants nedzirdīgo sabiedrībai, jo tajā piedalās arī cilvēks ar dzirdes problēmām – Dana Dombrovska.
Pirms dažiem gadiem „Kopsolī” bija publicēts raksts par viņu. Atgādinājumam daži fakti.

    Dana gandrīz pilnībā zaudēja dzirdi pēc meningīta izslimošanas 7 gadu vecumā. Pēc tam viņai nācies izturēt nemitīgus dzīves pārbaudījumus, pārvarot dzirdes trūkuma radītās problēmas, gan mācoties vispārizglītojošā skolā kopā ar dzirdīgajiem, gan pēc tam savas vietas un darba meklējumos dzīvē.

    Pirms vairākiem gadiem Danai ieoperēja dzirdes implantu, kas viņai pavēra ceļu uz skaņu pasauli un tuvināja bērnības sapņa – dejot uz skatuves – piepildīšanos.
        
    Intervijā žurnālam „Kas Jauns” (2010, 5. nr.) viņa stāsta: „Es ļoti gribēju būt piederīga īstajai dzīvei. Vēl tagad atceros, kā raudāju un lūdzos mammai, lai laiž mani dejot. Taču vienmēr saņēmu atbildi– dejošanai vajag labu dzirdi... Esmu redzējusi iepriekšējos TV3 deju šovus, tad likās, manī kaut kas trīsuļo. Saņemot uzaicinājumu, mans prieks bija milzīgs... no acīm neapturami plūda asaras. Šo iespēju uzņēmu kā Dieva dāvanu – par grūtiem laikiem, ko dzīvē vajadzēja izciest.”

    Šova organizatori atzīst, ka Dana pārsteidz ar apbrīnojamu kustību elastību un spēju piemēroties partnera – deju trenera Aleksandra Aļošina deju soļiem
Šobrīd Dana Dombrovska (32) apguvusi stilistes profesiju, viņa ir modespreču veikaliņa Moodroom līdzīpašniece un audzina dēliņu Kristoferu (4).


Teksts: Juris Ķikurs
03.02.2010


Atpakaļ

Uz augšu

Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas