Search form

16.02.2010

Drukāt

Tīģera gada karnevāls „Rītausmā”


 
 
              
Saskaņā ar ķīniešu kalendāru šogad Tīģera gads sākas tikai 14. februārī – Visu mīlētāju jeb Valentīna dienā. Šī iemesla dēļ to var saukt arī par mīlestības gadu, kad cilvēku sirdīs radīsies īpaši stipras un skaistas emocijas un pārdzīvojumi.
Acīmredzot – šādas jūtu izpausmes bija vērojamas arī Tīģera gadam veltītajā karnevālā 13. februārī KC „Rītausma”. Šo pasākumu ievadīja jaunā kultūras centra direktore Brigita Aldersone, bet programmas kompleksu vadīja dzīvības pilna Tīģeriene – Rīgas biedrības vadītāja Māra Lasmane, kas iepazīstināja apmeklētājus gan ar karnevāla būtību un tā izcelsmi, gan Valentīnas dienas nozīmību. Programma izvērsās ar „Rītausmas” deju grupas numuriem, melodeklamācijām, teātra trupas uzvedumu. Priekšnesumi bija veltīti mīlestības tēmai.
Daudzi apmeklētāji bija ieradušies dažādās maskās. Vispirms notika neliels maskarādes gājiens. Pēc tam katrs karnevāla dalībnieks iepazīstināja pārējos ar savas maskas būtību. Žūrijas komisija ilgi sprieda, kuras atzīt par labākajām maskām. Un, lūk, rezultāti! Pieaugušo grupā 1. vietu ieguva klauns Oļegs Adamovičs no Tukuma, 2. vietā – padomju vecīšu pāris Tatjana un Juris Kaidaši, bet 3. – musketiere Juzefa Makejeva. Savukārt bērnu grupā 1. vietas balvu saņēma mazā kaķenīte Anna Koreniņa, 2. vietā – divas māsiņas Dārta un Elza Zariņas (viņas demonstrēja nelielu burvju triku), 3. vietā – rūķīte Ivonna Babiško. 4. vieta tika velnēnam Diānai Ņesterovai.
Pasākuma tālāko daļu apmeklētāji aizvadīja jautrās rotaļās un deju virpulī. Nenogurdināmā tīģeriene Māra bez mitas uzturēja spraigu pasākuma norisi, mudinot visus iesaistīties vakara aktivitātēs.




Teksts un foto: Ivars Kalniņš
16.02.2010


Atpakaļ

Uz augšu

Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas