Search form

19.03.2010

Drukāt

Mareks no Aizputes dejo sporta dejas

Pirms vairākiem gadiem, kad valsts vēl kohleāros implantus neapmaksāja, nedzirdīgais Mareks Birulis bija viens no pirmajiem bērniem, kuram tika vākti ziedojumi operācijai.

Implants tika ievietots, un Mareks iemācījās runāt. Tagad viņam ir 10 gadi un viņš ir 3. klases skolnieks parastā skolā Aizputē. Skolotāju sacīto viņš saprot labi, un arī ar citiem bērniem attiecības viņam ir labas. Ar daudziem kopā viņš ir jau no 1,5 gadu vecuma, kad sāka iet bērnudārzā.

Jau četrus gadus Mareks dejo sporta dejas. Kopā ar partneri Lauru viņš regulāri brauc uz sacensībām Rīgā, un viņiem ir labi rezultāti. Mareku dejojot redzējis arī viens no vadošajiem dejotājiem Valērijs Mironovs. Arī par implantu viņš zina.

Tāpēc Mareka māmiņai Ivetai likās savāds viņa komentārs par pazīstamo stilisti Danu Dombrovsku no šova  „Dejo ar zvaigzni 3”, kurā viņš apgalvoja –    pirmoreiz redzot kādu, dejojot ar palīgierīci.

Starp citu, arī Marekam gadījušās ķibeles ar baterijām un, tāpat kā Danai,  nācies pastrādāt „pa kurlo”, kā izteicās Valērijs. Ko lai saka, ar šādu situāciju, kad baterijas aizmirstas vai izlādējas, laikam ir diezgan daudz.

Nesen kopā ar citiem bērniem Mareks saņēma arī LMT dāvāto skaņas pastiprinošo ierīci, kas labi noder skolā.

Mareka māmiņa nenožēlo, ka izlēmusi savam dēlam likt implantu, – viņa tajā redz pozitīvu gala iznākumu.
 






 


Teksts: Baiba Bicēna
Foto: no interneta

 


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas