Search form

30.07.2010

Drukāt

„Miss Deaf World 2010” pirmo reizi piedalījās pārstāve no Latvijas

1. – 12. jūlijā Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi notika konkurss „Miss Deaf World 2010”, kurā piedalījās arī mūsu Miss LNS 2009 Daina Platace.


 

Gandrīz veselu nedēļu pirms fināla skaistumkonkursa meitenēm bija mēģinājumi kopā ar čehu modelēm. Notika arī modes skates, ekskursijas, restorānu apmeklēšana, balles u.c. Grandiozajā pasākumā piedalījās 31 meitene no dažādām pasaules valstīm.

Konkursa fināls notika 9. jūlijā Tbilisi Filharmonijas koncertu centrā, un to vēroja apmēram 2 300 apmeklētāju. Šo pasākumu tiešraidē pārraidīja Gruzijas TV. 



Skaistumkonkursa rezultāts ir šāds: „Miss Deaf World 2010” un „Miss Deaf Europe 2010” titulu ieguva Krievijas pārstāve Alena Smyslova. Par pirmo Vicemiss kļuva Julie Abbou (Francija), par otro – Wie Lin (Ķīna), bet titula skatītāju Simpātijas godā tika tā pati Julie Abbou no Francijas.


Daina Platace ar šī skaistumkonkursa organizatoru Josefu Uhliru.

Par skaistumkonkursa iznākumu Daina Platace stāsta: „Godīgi sakot, es nepārdzīvoju to, ka neieguvu nekādu titulu. Tikai priecājos par to, ka darbiņš labi padarīts. Protams, nemaz nenožēloju, ka konkursā piedalījos, jo tajā ieguvu jaunu pieredzi, uzzināju daudz ko par citām valstīm un iemantoju arī jaunus foršus draugus. Meitenes bija samērā draudzīgas, nebija nekādas domstarpības, un mani tas ļoti priecēja!
Pati valsts ir skaista, it īpaši skati ar kalnu ainavām. No manas istabiņas pavērās dievīgs skats uz galvaspilsētu. Bet dienā karstums sasniedza +47 grādus. Bija diezgan smacīgi. Sākumā nevarēju pierast pie šāda klimata. Turklāt daudzās vietās tika veikti rekonstrukcijas darbi (laikam novērš 2 gadu kara sekas). Šoferi tur diezgan agresīvi, daži brauc pat pie sarkanās gaismas.
Mums bija arī modes skate pašā pilsētas centrā uz jaunā, modernā tilta. Protams, notika arī ballītes. Katru dienu gājām uz dažādiem restorāniem.”

Jāatzīst, ka Miss LNS 2009 Daina Platace ir pirmā Latvijas pārstāve šādā starptautiskā nedzirdīgo meiteņu skaistumkonkursā, un tas ir vēl viens jauns atzīmējams notikums Latvijas nedzirdīgo kultūras vēsturē.
 

 
Teksts: Ivars Kalniņš
Foto: Māra Lasmane

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas