Search form

30.07.2010

Drukāt

Mūsu Irīna – viena no desmit skaistākajām nedzirdīgajām meitenēm pasaulē

Photo

No 14. līdz 24. jūlijam Lasvegasā (ASV) notika starptautiskais Nedzirdīgo meiteņu skaistumkonkurss „Miss Deaf International”, kurā piedalījās 33 meitenes no dažādām pasaules valstīm. Latviju pārstāvēja Irīna Kristoforova.


Irina tika atzīta par vienu no 10 skaistākajām starp 33 konkursa dalībniecēm un  iekļuva finālā. Viņai pietrūka pavisam maz punktu, lai dabūtu Vicemiss kroni.  Par Miss Deaf International tika atzīta Julie Abbou no Francijas. Pirmās Vicemiss titulu žūrija piešķīra beļģietei, otrā bija pārstāve no Dienvidāfrikas, pārējās šo titulu ieguvušās – lietuviete un irāniete.

Augļi nenāk bez darba. Irīna konkursam gatavojās ļoti nopietni. Organizatori bija uzdevuši daudz mājasdarbu – vajadzēja sagatavot videoklipu par sevi un savu valsti, iestudēt kādu priekšnesumu , uznācieniem nodrošināt greznu vakarkleitu un tautas tērpu, kā arī  sagatavot atbildes uz 50 iespējamiem jautājumiem.

Interesanti, ka mazais augums – 1. 60 m  nemaz netraucēja Irīnai veiksmīgi uzstāties starptautiskajā mērogā. Latvijas Nedzirdīgo skaistumkonkursā, kas notika pagājušā gada nogalē,  galvenā vērtētāja  –  aģentūras „Mis Latvija” direktore Inta Fogele uzskatīja, ka skaistumkonkursā galvenā nozīme ir auguma garumam , tāpēc neņēma vērā pārējos Irīnas dotumus.

Savukārt  nedzirdīgo skaistumkonkursā Amerikā augumam nebija nozīmes. Svarīgi, lai atbilstu auguma parametri - 90/60/90. Kā pastāstīja Irīna, konkursā bija vēl mazākas par viņu, piemēram, indiete, filipīniete. Maza augumā bija arī irāniete un beļģiete, kuras dabūja vicemiss kroni, jo žūrija vērtēja konkursantes kopumā.

Irīna atzina, ka ar piedalīšanos konkursā  guvusi labu pieredzi,   pozitīvas emocijas , iepazinusi jaunus draugus un nodibinājusi kontaktus turpmākai sadarbībai.


Pēc oficiālām vakariņām restorānā

Vairāk foto - galerijā.

Nākamais „Miss Deaf International” konkurss notiks nākamvasar Dienvidāfrikas Republikas pilsētā  Durbanā.

Plašu interviju ar Irīnu par iespaidiem šajā konkursā lasiet avīzē „Kopsolī” Nr. 10, kas iznāks augusta vidū.


Teksts: Inese Immure
Foto: no Irīnas Kristoforovas personiskā arhīva


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas