Search form

27.05.2011

Drukāt

Rīgas biedrības pārstāvji tikās ar Nedzirdīgo skolas absolventiem

Rīgas Nedzirdīgo bērnu internātpamatskolā rit pēdējo klašu eksāmenu laiks, bet trešdien, 25. maijā, šīs skolas absolventiem bija iespēja tikties ar Rīgas biedrības priekšsēdētāju Māru Lasmani un KC „Rītausma” direktori Brigitu Aldersoni.


Rīgas biedrības pārstāvji nedzirdīgos absolventus iepazīstināja ar informāciju par Latvijas Nedzirdīgo savienību (LNS): tās reģionālajām biedrībām, organizācijas darbību un sniegtajiem pakalpojumiem. Skolēni guva informāciju arī par citām nedzirdīgo organizācijām un saņēma atbildes uz saviem jautājumiem.



Rīgas reģionālās biedrības vadītāja Māra Lasmane uzsvēra: „Mani uztrauc tas, ka absolventi pēc skolas beigšanas vēl nezina, ko darīt tālāk, pa kuru ceļu iet un nav informēti par LNS. Tāpēc jau otru gadu pēc kārtas organizējam tikšanos ar tiem, kas beidz skolu. Šādu ideju pārņēmu no Valmieras biedrības, kas katru gadu tiekas ar Valmieras vājdzirdīgo skolas absolventiem.
Tikšanās gaitā jaunieši visvairāk interesējās par biedrības pasākumiem, tulka pakalpojumiem arodskolās, tehnikumos, augstskolās. Jāpiezīmē, daži no viņiem jau ir LNS biedru statusā, bet pārējie vēlas iestāties tajā.”



Savukārt KC „Rītausma” direktores Brigitas Aldersones vērojums ir šāds: „Man radās priekšstats, ka jaunieši plāno iestāties LNS, jo saprot: līdz šim viņu labā daudz strādāja un palīdzēja skola, bet arī vēlāk dzīvē nepieciešams turēties kopā, jo savas problēmas tālākā dzīvē vieglāk būs atrisināt ar LNS atbalstu.
Viens no svarīgākajiem veidiem, kā piesaistīt jauniešus, ir informācija. Tas ir veids, kā visātrāk un efektīvāk cilvēks uzzina par nedzirdīgo sabiedrībā notiekošiem procesiem. Bet ar to vien nepietiek. Vajag veidot tādus pasākumus, kas interesē arī jauniešus. Ir svarīgi, ka mīlestību pret kultūru un mākslu bērniem jau ieaudzina mazotnē – ģimenē un skolā. Jo mums vajadzīga izglītota jaunatne, kas spēj iekļauties ne tikai nedzirdīgo, bet arī dzirdīgo sabiedrībā.”



Ceram redzēt LNS saimē redzēt ne vien šīs skolas, bet arī citu izglītības iestāžu absolventus! Lai viņiem izdodas labi nokārtot pēdējos eksāmenos un nosvinēt skaistus izlaidumus!



Teksts: Ivars Kalniņš
Foto: Māra Lasmane un Brigita Aldersone


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas