Search form

27.06.2011

Drukāt

Festivāls pilsētā, kurā piedzimst vējš

Photo

Šogad nedzirdīgo pašdarbības festivāls notika 18.jūnijā Liepājā, un viss kārtējo reizi izdevās nevainojami – paldies organizatoriem! Šajā festivālā bija neparasti plaša programma, trīsdesmit viens koncertnumurs, turklāt daži no tiem faktiski sastāvēja no vairākiem priekšnesumiem.


Festivāls sākās ar tradicionālo gājienu no Rožu laukuma uz brīvdabas estrādi „Pūt, vējiņi”. Ļoti apsveicams ir fakts, ka piedalījās pilnīgi visu biedrību pašdarbnieki, turklāt Rīgas biedrības Jelgavas grupa pirmo reizi bija pārstāvēta kā atsevišķa komanda.


Festivālā uzstājās arī Latvijas Nedzirdīgo jauniešu organizācija ar interesantu melodeklamāciju „Mūsu ciema tantes”.

LNS prezidents Arnolds Pavlins pasniedza savu īpašo balvu Igoram Čaikam  no Daugavpils (skat.: 1. attēls) un Gintam Jezdovskim no Jelgavas (skat.: 2. attēls).

1. attēls

2. attēls

Skatītāju šogad bija mazāk nekā, piemēram, pagājušajā gadā Pļaviņās. Kāpēc tā, nav grūti uzminēt – Liepāja atrodas tālu, no Daugavpils, piemēram, 450 km, turp un atpakaļ 900 km, tāpēc tie, kas varbūt ļoti gribēja braukt ar visu ģimeni paši ar savām automašīnām, pārdomāja, jo degviela šodien, ai, cik maksā…

Nākamajā gadā festivāls notiks Kuldīgā.

Plašāk par šo lielisko notikumu  lasiet mūsu vecajā, labajā Kopsolī jūlija numurā!





Vairāk foto – galerijā.

Teksts: Zigmārs Ungurs
Foto: Juris Grundulis

 


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas