Search form

02.11.2011

Drukāt

Ieskaties dzirdīgo pasaulē: šoreiz tur, kur mācās bērni

Photo

Projekta „Klusuma pasaule” ietvaros aktivitātē „Iekļaujies!” valmierieši vienmēr cenšas apmeklēt/iepazīt vietas Valmierā, kur redzama dažādu sociālo slāņu „iekļaušanās” kopējā sociālajā vidē. Projekta nedzirdīgo klientu kontekstā tas ir „ieskats dzirdīgo pasaulē”.


Oktobra beigas valmieriešiem sanāca interesantas ar to, ka bija iespēja salīdzināt 2 dažādas skolas –  jauno Rīgas nedzirdīgo bērnu internātskolu 19. oktobrī un Valmieras pamatskolu 26. oktobrī.



21. gadsimts rada un piedāvā jaunas iespējas izglītības iegūšanā – tas ir kopējais secinājums, iepazīstot un salīdzinot abas skolas, neatkarīgi no tā, vai esi dzirdīgs/nedzirdīgs, vai persona ar citām īpašām vajadzībām. Abās skolās lielu interesi izraisīja interaktīvās tāfeles un citas 21. gadsimta tehnoloģijas, par ko mēs savā skolas vecumā pat sapņot nevarējām.
  

Jāpiezīmē, ka 19. oktobra ekskursija iepazīt Rīgas skolu, jauno LNS RC un paviesoties Rītausmā nebija oficiāla projekta aktivitāte, bet gan  valmieriešu zinātkāres dēļ organizēta ekskursija par  pašu līdzekļiem – jau agrāk esmu stāstījusi, ka valmierieši ir ļoti zinātkāra tauta.


Par Valmieras pamatskolu vairāk informācijas izlasīsiet: http://www.laiki.lv/_Valmiera/pirmaj%C4%81-septembr%C4%AB-svin%C4%ABgi-atkl%C4%81s-jauno-valmieras-pamatskolas-%C4%93ku.aspx un tam piesaistītajās interneta saitēs, bet mūsu galvenā interese bija, ka šajā pamatskolā ir izveidots arī Vidzemes reģiona Iekļaujošas izglītības atbalsta centrs - Eiropas Sociālā fonda projekts „Izglītojamo ar funkcionāliem traucējumiem atbalsta sistēmas izveide”(vienošanās Nr. 2010/0330/1DP/ 1.2.2.4.1/10/IPIA/VIAA/001).

Šāda projekta un tik labiekārtota skola ir viena no desmit vispār Eiropā un vienīgā/pirmā Austrumeiropā! Gribat ar to iepazīties? Vēlaties redzēt, kā 3. klases puikas uz datora veido programmas un pēc tām liek darboties pašu izveidotiem konstruktora robotiem?  Tad brauciet ciemos apskatīt visu paši savām acīm. Valmieras pamatskola ir atvērta draudzīgiem interesentiem.
 

Vairāk foto - galerijā.
 
Teksts: Iveta Lāce-Miezīte
Foto: Vladimirs Kirre un Igors Kurzenkovs

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas