Search form

14.12.2011

Drukāt

Informācija ASV dzīvojošām personām, kuras pensiju saņēma Latvijas Krājbankā

Photo

No 2011. gada 1. decembra Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) pārtraukusi pensiju pārskaitījumus uz pensiju saņēmēju kontiem Latvijas Krājbankā.


ASV dzīvo arī vairāki nedzirdīgi no Latvijas, kuri izmantojuši Latvijas Krājbankas pakalpojumu. Kā rīkoties, lai turpinātu saņemt pensiju?

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai (VSAA) ir nepieciešama informācija par jaunu Latvijas Republikas bankas kontu, uz kuru turpmāk pārskaitīt pensiju. Iesniegumā jāuzraksta jaunās bankas rekvizīti un  kopā ar notariālu apliecinājumu, ka pensijas saņēmējs ir dzīvs,
  • jānosūta pa pastu uz adresi: VSAA Rīgas pilsētas Zemgales reģionālā nodaļa, Mārupes iela 1, Rīga, LV - 1002, vai
  • jāiesniedz personīgi vai ar pilnvarotas personas starpniecību jebkurā VSAA teritoriālajā nodaļā; informācija par nodaļu adresēm un darba laiku pieejama šeit.
Saņemot iesniegumu, pārtrauktā pensijas izmaksa tiks atjaunota no pārtraukšanas brīža.

Tiem pensijas saņēmējiem, kuri jau  atsūtījuši VSAA notariālu apliecinājumu pensijas izmaksas turpināšanai 2012. gadā, jāatsūta tikai iesniegums ar jauno bankas konta numuru.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras mājaslapā http://www.vsaa.lv/ bijušie Latvijas Krājbankas klienti var iegūt arī citu informāciju:
 
Sagatavoja: Inese Immure

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas