Search form

20.01.2012

Drukāt

Nedēļas nogalē: no cepurēm un pidžamām līdz slēpošanas trasēm!


RĪGĀ
Cepuru tirdziņš
Tradicionālajā Kalnciema ielas tirdziņā šoreiz būs īpaša iespēja skatīt cepuru izstādes, iegādāties kādu jaunu galvassegu un piedalīties dažādās citās aktivitātēs.
Notiks retro cepuru un Ulmaņlaika galvassegu paraugu izstāde sadarbībā ar Rīgas Kinostudiju, kā arī būs apskatāmas modes dizaineru milzu cepures.
Notiks fotografēšanās īpašās cepurēs un pievilcīgākās galvassegas konkurss apmeklētājiem.
Notiek: 21. janvārī pl. 11, Kalnciema ielā 35
Foto: www.facebook.com
 
KULDĪGĀ
Pidžamu ballīte Kuldīgas biedrībā
Visi laipni aicināti apmeklēt ballīti. Ierasties pidžamā un noteikti līdzi paņemt spilvenu, kā arī groziņu.
Notiek: 21. janvārī pl. 12, Kuldīgas biedrībā, Piltenes ielā 20 – 1
 
Kuldīgas Katrīnas kauss
Notiks starptautiskas vieglatlētikas sacensības telpās. Tajāspiedalīsies Latvijas labākie sportisti, kā arī sportisti no kaimiņvalstīm un tādām eksotiskām valstīm kā Kenija. 60 m sprintā vīriešiem būs ļoti sīva cīņa 18 dalībnieku konkurencē. Latvijas ātrākajiem sprinteriem – Elvijam Misānam un Mārim Grēniņam būs jāsacenšas ar spēcīgiem Itālijas sportistiem – De Varti Samuele un Abate Emanuele (bijis Itālijas čempions barjersprintā) un Baltkrievijas sportistu Viktaru Rabau. Iesim uz atbalstīsim savējo!
Notiek: 21. janvārī pl. 16, Kuldīgas vieglatlētikas manēžā, Dzirnavu ielā 13
Ieeja: bez maksas
Foto: www.lns.lv
 
RĒZEKNĒ
Izrāde „Par Ivanušku - muļķīti”bērniem un visai ģimenei
Tautas humors, mūzika, dejas, krāsaini tērpi – tas viss padara izrādi aizraujošu un neatstāj skatītāju vienaldzīgu.
Notiek: 22. janvārī pl. 12, Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Latgales ielā 54
Ieeja: 1.50 – 2 Ls
Foto: www.rezekne.lv
 
 
SIGULDĀ
Vispasaules Sniega diena Reiņa trasē
Vecākiem un viņu atvasēm būs iespēja pasportot, rotaļāties vai vienkārši jauki pavadīt laiku sniega valstībā. Pasākums notiks trīs sporta veidos – kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā un snovbordā. Skanēs jautra mūzika, nodrošināti silti dzērieni.
Sacensību kalnā pacēlājs darbosies par brīvu, bet slēpju nomā, uzrādot reģistrēšanās zīmi, viss būs par puscenu. Gaidīti visi kopā ar ģimeni – gan tie, kuri māk, gan arī tie, kuri tikai mācās slēpot vai snovot.
Notiek: 22. janvārī pl. 10 – reģistrācija, pl. 12 pasākuma sākums, Reiņa trasē, Siguldā
Pasākuma nolikumu, programmu un reģistrēšanos skatīt šeit: http://www.infoski.lv/par-lss/lss-zinojumi/2011-2012/vispasaules-sniega-diena-reina-trase/
Foto: www.infoski.lv
 
Siguldas slēpošanas trases atklāj sezonu un prezentē ziemas karti
Šonedēļ visi ziemas mīļotāji aicināti uz Siguldu, jo sezonu atklās visas Siguldas slēpošanas trases – Kaķīškalns, Kordes, Reiņa un Pilsētas trases. Visās šobrīd aktīvi darbojas sniega pūtēji, lai saražotu papildu sniegu, jo ar dabīgā sniega daudzumu nepietiek. Tā kā gaisa temperatūra nav tik zema kā prognozēts, trašu sagatavošanai nepieciešams ilgāks laiks, lai saražotu sniegu, tomēr plānots, ka jau šajā nedēļas nogalē ziemas priekus varēs baudīt visās Siguldas slēpošanas trasēs.
Siguldas ziemas karti skatīt šeit: http://tourism.sigulda.lv/public/lat/bukleti_un_marsrutu_kartes/
Foto: www.kakiskalns.lv
 
DAUGAVPILĪ
Suņu izstāde un šovs
Norisināsies grandiozs suņu šovs, kurā piedalīsies ap 1000 rējēju no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Somijas un citām valstīm. Šogad īpaši plaši būs pārstāvēti rotveileri, zelta retrīveri, Austrālijas aitu suņi, samojedu suņi, Frizē bišons, špics, vācu aitu suns, krievu vēja suņi un Jorkšīras terjeri. Vienlaikus ar labi zināmām un populārām šķirnēm būs apskatāmi Latvijā ļoti retu un eksotisku šķirņu pārstāvji – leonbergers, kadebo, amerikāņu akita, meksikāņu kailais suns. . Vienlaikus norisināsies divas nacionālās suņu izstādes.
Notiek: 21. – 22. janvārī pl. 10 – 17, Daugavpils olimpiskajā centrā, Raiņa ielā 31
Ieeja: pieaugušajiem 1.70 Ls; invalīdiem, pensionāriem 1 Ls; bērniem 0.50 Ls
Foto: www.kasjauns.lv
 
ENGURĒ 
Gaidām slēpotājus!
Atpūtas komplekss „Milzkalne” gaida pie sevis ciemos slēpotcienītājus. Darbosies inventāra noma un „Milžu krogs”, kur pēc kārtīgas slēpošanas baudīt siltus ēdienus un dzērienus. Pirms došanās turp ielūkojieties mājaslapā www.milzkalns.lv, lai pārliecinātos, ka kalns atvērts (jo lietus laikā kalns var tikt slēgts)
Darba laiks: piektdienās līdz pl. 24, sestdienās pl. 9 – 24, svētdienās pl. 9 – 22
Kalns atrodas Smārdes pagastā, Engures novadā
 Foto: www.slalom.lv
 
 
GAIZIŅKALNĀ
Slēpotājus aicina braukt slēpot uz Gaiziņkalnu. Tāpat iespēja braukt ar kamerām, ragavām utt. Darbojas inventāru noma, kafejnīca, pirts un pat iespējama nakšņošana. Plašāka informācija www. gaizins.lv
Darba laiks: katru dienu pl. 10 – 24, Gaiziņš – Golgāts atrodas, Gaiziņkalnā starp Madonu un Ēgļiem
Foto: www.gaizins.lv
 
 
Sagatavoja: Gunta Birnīte

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas