Search form

24.02.2012

Drukāt

Ziemeļkorejas nedzirdīgie iziet pasaulē

Pasaules Nedzirdīgo federācija (PNF) ir pirmā starptautiskā cilvēku ar īpašām vajadzībām organizācija, kas parakstījusi Saprašanās memorandu ar komunistiskās Ziemeļkorejas invalīdu organizāciju.


Nozīmīgo dokumentu Helsinkos parakstīja PNF prezidents Kolins Allens un Korejas Tautas Demokrātiskās republikas (Ziemeļkorejas) invalīdu aizsardzības federācijas izpilddirektors Ri Kvan Sons.


 
Dokumentā uzsvērta abu organizāciju sadarbības nozīmīgums, atzīmēts, ka šī sadarbība varētu dot lielu labumu abām pusēm – tajā skaitā visas pasaules nedzirdīgo kopienai. Galvenais sadarbības mērķis – uzlabot nedzirdīgo stāvokli valstī, lai nodrošinātu nedzirdīgajiem vienlīdzīgas iespējas visās dzīves jomās, tajā skaitā nedzirdīgo izglītībā, nedzirdīgo kultūrā un mākslā  un nedzirdīgo sportā.
 
PNF no savas puses piedāvā korejiešiem dalīties pieredzē un ar informāciju, lai paplašinātu Ziemeļkorejas nedzirdīgo iespējas pilnvērtīgi iekļauties savas valsts sabiedriskajā dzīvē.
 
Memorands ir pirmais solis ceļā uz Ziemeļkorejas nedzirdīgo pievienošanos pasaules nedzirdīgo kopienai. PNF un Ziemeļkorejas invalīdu aizsardzības federācija   apņēmušās apvienot pūliņus, lai veicinātu valsts nedzirdīgo savienības nodibināšanu.
Vēsturiskā Memoranda parakstīšana ir vairāk nekā četru gadu kopīga darba rezultāts.





 
Sagatavoja: Pēteris Vilisters
Foto: www.wfdeaf.com

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas