Search form

16.03.2012

Drukāt

ES mājā šodien diskusija „Personas ar invaliditāti. Iejūties viņu ādā!”

Šodien, 16. martā, pl. 14. Rīgā, ES mājā Aspazijas bulvārī 28, notiks diskusija „Personas ar invaliditāti. Iejūties viņu ādā!”, ko organizē Tiesībsargs ar mērķi izveidot NVO un Tiesībsarga biroja sadarbības tīklu un rast vislabākos risinājumus, kā kopīgi nodrošināt līdzvērtīgas iespējas personām ar invaliditāti.


 Piedalīsies arī Latvijas Nedzirdīgo savienības viceprezidente Sandra Gerenovska un Latvijas Nedzirdīgo sporta federācijas prezidents Varis Strazdiņš ar tulku Brigitu Aldersoni.

Diskusijas laikā Labklājības ministrijas Vienlīdzīgu iespēju politikas nodaļas vadītāja Elīna Celmiņa informēs par paveikto ANO konvencijas par personu ar invaliditāti tiesībām ieviešanas procesā. Savukārt Tiesībsarga biroja Diskriminācijas novēršanas jomas vecākā juriskonsulte Šarlote Bērziņa uzstāsies ar ziņojumu „Problēmas un risinājumi vienlīdzīgu tiesību un iespēju radīšanai personām ar invaliditāti”.

 Pirms diskusijas tiks pasniegta Eiropas Savienības Žurnālistu balvas “Kopā pret diskrimināciju!” pasniegšana. Balvu saņems žurnāliste Ieva Alberte par rakstu „Ar Lauru. Bez Terēzes.”

Diskusijai var sekot līdzi arī tiešsaistē www.esmaja.lv.

 

 Sagatavoja: Inese Immure


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas