Search form

20.03.2012

Drukāt

Tikšanās tēma – briļļu ietekme uz redzi

Photo

Valmierā projekta „Klusuma pasaule” ietvaros 15. martā notika kārtējā acu ārsta lekcija.


 Oftalmoloģe Sandra Dunkure jau ceturto gadu izglīto valmieriešus par acu slimībām un to profilaksi, šoreiz tēma bija par brillēm. Kā vienmēr, dakterītei līdzi bija liela kaudze uzskates līdzekļu, dažādi aparāti un demonstrējamie materiāli.
 
 Pirmā lekcijas daļa bija par brillēm un to ietekmi uz redzi, par briļļu vēsturi un par briļļu stiklu un lēcu dažādību mūsdienās. Klausītāji uzzināja, kā pareizi izvēlēties piemērotas brilles un kāpēc nav ieteicams pirkt gatavas „lata brilles”.


 
 Ar interesantām „testa brillēm” un attēliem klausītāja varēja pamēģināt pārbaudīt, vai viņiem ir „stereoredze”, un izmēģināt vēl daudz ko citu interesantu. Lekcijas otrā daļa bija veltīta saulesbrillēm, jo nav noslēpums, ka tirgū pirktās lētās saulesbrilles ne vienmēr ir kvalitatīvas un bieži ir pat bez UV filtra, tāpēc  patiesībā nodara lielu kaitējumu redzei, nevis pasargā acis no saules.
 
Dalībnieki bija paņēmuši līdzi savas saulesbrilles, daktere tās uz aparāta pārbaudīja un noteica to kvalitāti.


 
Jūsu zināšanai – ja esat nopirkuši saulesbrilles un šaubāties par UV filtra kvalitāti, tad ir optikas veikali, kur šo pārbaudi veic bez maksas – noskaidrojiet savā apkaimē, kur ir šāds optikas veikals, un pārbaudiet savas saulesbrilles! Saudzējiet acis!
 

 
Teksts:  Iveta Lāce - Miezīte
Foto:  Dace Lāce

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas