Search form

21.03.2012

Drukāt

Tradicionālās sporta spēles Tukumā: dalībnieku skaits aug

Jau trešo gadu pēc kārtas LNS Rīgas biedrības Tukuma grupa organizē tradicionālās draudzības sporta spēles rīdziniekiem, jelgavniekiem un tukumniekiem. Šogad tās norisinājās Tukuma Invalīdu kluba sporta zālē 18.martā.


Šajās draudzības spēlēs dalībnieki sacentās dažādos sporta veidos: novusā, volejbolā un stafetē. Novusa sacensībām pieteicās 28 dalībnieki, bet volejbolā un stafetē piedalījās 7 komandas ar 37 dalībniekiem. Jelgavu pārstāvēja divas komandas, Tukumu tāpat divas, savukārt no Rīgas bija 3 komandas. Kopumā piedalījās 65 dalībnieki, un vēl bija arī skatītāji...


 
Novusā dubultspēlēs – uzvaru ieguva Vitautas Urbonas un Vija Liškovska; otrie – Inita Puhovska un Aivars Kronbergs; trešajā vietā – Juris Mauriņš un Jekaterina Jasinska-Volkova.


 
Volejbolā – 1.vietu izcīnīja Tukuma–1 komanda: Aleksandrs Ņerodenko, Vida Meija, Dace Bozdžane, Renārs Simsons un Alvis Ozoliņš.



Jelgavas–1 komanda palika otrajā vietā: Valdis Platacis, Mareks Ašmanis, Agnese Aņipko, Māris Veidemanis, Anatolijs Jermolovičs un Māra Lasmane.



3.vietā Jelgavas – 2 komanda: Ruslans Godenkovs, Gatis Kļaviņš, Anita Grahoļska, Zane Tetere, Gints Jezdovskis un Kristaps Legzdiņš.


 
Stafetē – 1.vietu atkal ieguva Tukuma–1 komanda jau minētajā sastāvā, bet otrie bija skrējēji no Rīgas – 3 komandas:  Laura Gaile, Rasma Mauriņa, Gita Stupāne, Aleksandrs Šļujevs un Juris Mauriņš.
 


3. vietu ieguva Jelgavas – 2 komanda: Kristaps Legzdiņš, Gints Jezdovskis, Ruslans Godenkovs, Zane Tetere, Anita Grahoļska un Gatis Kļaviņš.

Sporta spēles sākās jau no rīta pl. 11, un tās ievilkās līdz 19. Dalībnieki jutās moži līdz galam,  cīnījās draudzīgi un aizrautīgi. Diena aizritēja jokos un  smieklos.
 
Pēc draudzīgām spēlēm notika atpūtas vakars, kurā uzvarētāji tika apbalvoti ar diplomiem. Pie zviedru galda noritēja diskusijas. Dalībnieki ieteica turpmāk šīs tradicionālās sporta spēles organizēt divas reizes gadā atsevišķos sporta veidos, piemēram,  rudenī – novusā, dambretē un šahā, bet pavasarī – volejbolā un stafetē.
 
Sporta zāle bija pat par šauru tik lielam apmeklētāju pulkam. Paldies Tukuma invalīdu sporta kluba vadītājai par bez maksas atvēlēto sporta zāli. Dalībnieki izsaka pateicību  arī Rīgas biedrības vadītājai Mārai Lasmanei un Tukuma grupas vadītāja vietniekam Aivaram Kronbergam par šīs spēles organizēšanu, kā arī Andrim Bergmanim un Jadvigai Bočkānei par brīvprātīgo tiesneša darbu.


 



Teksts: Ivars Kalniņš
Foto: Zane Tetere


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas