Search form

12.04.2012

Drukāt

No 2013. gada Latvijā notiks būtiskas izmaiņas invaliditātes noteikšanas kārtībā. Ir jau izstrādāta jauna sistēma un tagad notiek tās izmēģināšana.

Mēs piedāvājam unikālu iespēju cilvēkiem ar invaliditāti tikai līdz š.g. 25.aprīlim iesaistīties ESF finansētā projektā "Invaliditātes noteikšanas sistēmas izmēģinājumprojekts, ieskaitot sistēmas darbības trūkumu identificēšanu un trūkumu novēršanas uzraudzību".


Projektu īsteno SIA "Projektu un kvalitātes vadība"  pēc Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK)  pasūtījuma.

Projekta uzdevums ir apzināt jaunās sistēmas trūkumus gan no VDEĀVK klientu un iestādes darbinieku viedokļa, gan no ārstu puses.               
Ja jums tuvākajā laikā ir no jauna jānosaka invaliditātes grupa, piedalieties projektā un jūs iegūsiet: 
· iespēju bez maksas apmeklēt ģimenes ārstu un atbilstoši jūsu veselības stāvoklim ģimenes ārsta noteiktos projektā iesaistītos ārstus/speciālistus –  fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārstu, klīnisko psihologu un acu ārstu (pie acu ārsta  norīko tikai personas ar redzes traucējumiem);
· sociālā darbinieka konsultāciju, kas Jūsu dzīvesvietā vērtēs jūsu spējas veikt ikdienas aktivitātes;
· iespēju paust viedokli par projekta ietvaros veikto jūsu ikdienas aktivitāšu veikšanas spēju novērtēšanu un priekšlikumus jaunās sistēmas uzlabošanai atbilstoši jūsu kā klienta interesēm. 
· Papild bonusā – dāvanu karte 10 Latu vērtībā, kādā no Latvijas lielveikaliem - MAXIMA, RIMI, Galactico, IKI, ELVI, AIBE.
 
Projekta ietvaros ģimenes ārsta sagatavotā medicīniskā dokumentācija tiks nosūtīta uz VDEĀVK, kur izvērtēs dokumentu kvalitāti un nodrošinās to tālāku uzglabāšanu likumā noteiktajā kārtībā (projekta ietvaros lēmums par invaliditātes statusu un tā maiņu netiek pieņemts). 
  
Lai piedalītos projektā, nepieciešama arī jūsu ģimenes ārsta piekrišana dalībai projektā. 
Ārsts par darbu projektā saņem atalgojumu.  Gan ar ārstu, gan ar jums tiks slēgts līgums, kas  garantē iepriekš minētos ieguvumus.   
 
Sīkāku informāciju varat iegūt zvanot Guntai Ančai pa tālruni 29411488.

Aicinām iespēju izmantot šo iespēju  un ne vēlāk kā  līdz š.g. 25.aprīlim sazināties ar savu ģimenes ārstu, informējot viņu par projektu un aicinot piedalīties. Jūsu un ģimenes ārsta dalību projektā jāpiesaka gimenes ārstam, sazinoties tuvāko projekta koordinatoru:
• koordinators Rīgā - Solvita Rudoviča, t. 29177964, e-pasts: [email protected];
• koordinators Valmierā – Diāna Indzere, t. 29334902, e- epasts: [email protected];
• koordinators Liepājā - Baiba Akmentiņa – Čerņecova, t. 29449779, epasts: [email protected]

 


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas