Search form

17.04.2012

Drukāt

Rīgas biedrība ieskandina Lieldienas Tērvetē

Photo

Projekta „Klusuma pasaule” ietvaros Rīgas biedrība, organizējot latvisko tradīciju pasākumu „Lieldienas” jelgavniekiem, izrādīja jaunu iniciatīvu – šis pasākums notika Tērvetes dabas parkā. Projekta dalībnieki, uzzinot par šo vietu, bija ļoti iepriecināti un atsaucīgi – aidā, prom! Ne tikai jelgavnieki, bet arī citi klienti piedalījās šajā aktivitātē.


Dalībnieki, lai noskaņotos pozitīvi, atbrīvotos no pilsētas trokšņiem un dūmakas, vispirms izstaigāja Tērvetes  parku, kur vēroja jauku  Latvijas dabas ainavu, ko pamatā veido priežu audze, kur daudzu koku vecums ir tuvu 300 gadiem…
 
Pēc tam visi devās  arī pa latviešu rakstnieces Annas Brigaderes bērnības takām un aplūkoja tautas pasaku varoņu koka skulptūras. Manāms, ka pēdējos gados Rūķīšu mežs ļoti izmainījies. Tajā saradušās veselas ielas ar dažādu amatpratēju rūķu sētām. Kādā vietā apmetušies rūķi –ceļotāji, citā – izaugusi vesela sēņu audze ar visdažādāko sugu visāda lieluma sēnēm. Pasaku mežā draiskojas Sila raganiņa. Parkā kursē Pasaku bānītis, kas šobrīd ir vienīgais šāda veida autovilcieniņš Latvijā. Protams, arī  visi sanākušie vēlējās tajā pavizināties, lai aplūkotu apkārtni un iepazītos ar parka nākotnes izredzēm.
 

 
Bija redzams, ka dažos objektos vēl notiek sagatavošanās darbi jaunajai sezonai: tur  līdz vasarai uzbūvēs jaunu rotaļu laukumu un pili.
Dalībnieki uzkāpa  skatu tornī, no kura pavērās skaists skats līdz debess pamalei. Pēc pastaigas mežā  klātesošie pasēdēja pie ugunskura, uzcepa desiņas... Kopīgi pārrunāja Lieldienu tradīcijas, piedalījās konkursā par skaistāko olu, izklaidējās jautrās spēlēs un rotaļās.
 

 
Šī pasākuma organizatore Māra Lasmane atzina: „Daudzi dalībnieki pirmo reizi apmeklēja šo dabas parku, bet vēl citi šajā vietā bijuši  daudzus gadus atpakaļ, daži tikai skolas laikā. Pa šiem gadiem parks būtiski izmainījies, kļuvis interesantāks ar dažādiem piedāvājumiem. Šoreiz bija iespēja ne tikai iešūpot Lieldienas, bet arī novērtēt vienu no skaistākajiem Latvijas dabas nostūriem. Visi jutās gandarīti. Bija vērts šajā pavasarī būt tur!
Paldies brīvprātīgajiem, čaklajiem darba rūķiem Elfai Zariņai, Mārim Veidemanim, Valērijai Jerčakai, Tamārai Saveikai un citiem par palīdzību šī pasākuma organizēšanā, bet par ideju – Mārim Veidemanim. Protams, arī visiem, kuri piedalījās. Mums bija laba diena kopā!


Vairāk foto - galerijā.
 
Māra Lasmane savas biedrības biedriem daudzus pasākumus  organizē  tieši šādā veidā – brīvā dabā: Ozolniekos, Brīvdabas muzejā, Gaujas senlejā un vēl, un vēl. Viņa ir pārliecināta: atpūta un kustības svaigā gaisā ir ļoti būtiska veselīga dzīvesveida sastāvdaļa.

 
Teksts: Ivars Kalniņš
Foto: Māra Lasmane, Jānis Janbergs, Iveta Rūtiņa un Zane Tetere

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas