Search form

19.04.2012

Drukāt

Esi zinošs!

Photo

Projekta „Klusuma pasaule” ietvaros 16. aprīlī Valmieras klubā notika kārtējā speciālista lekcija. Šoreiz Valmieras pašvaldības bāriņtiesas juriste Ināra Allika pastāstīja visu par īpašumu veidiem un to novērtēšanu. Jautājums bija aktuāls sakarā ar „nulles deklarācijām”, jo daudziem nebija skaidrs, kuram vajag iesniegt šo deklarāciju un kuram nē.


Pēc ļoti saprotamas sīkas izskaidrošanas tagad mūsējiem ir skaidrs. Un ir arī viss skaidrs par nodokļiem nekustamajam īpašumam, suņu būdām un šķūnīšiem. Mēs jau smējām, ka vajag klubu uzstutēt uz pāļiem, kā to dara ķīnieši ūdeņainos rajonos, jo būvei bez pamatiem netiek piemērots nodoklis.
 
Pati Allikas kundze ļoti labprāt ir gatava nākt un nākt vēl pie mums ar informatīvajām lekcijām, jo viņai patīk mūsu nedzirdīgo patiesā ieinteresētība izzināt visu. Bieži viņai savā darbā pilsētas Domē nākas saskarties ar lietām, kur cilvēks (dzirdīgs normāls cilvēks) tikai muļķīgas nezināšanas dēļ iedzīvojas nepatikšanās, soda naudās un pat tiesas darbos.  Kā saka – nezināšana neatbrīvo no atbildības. Esiet zinoši!
 
 
Teksts: Iveta Lāce - Miezīte
Foto: Dace Lāce

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas