Search form

25.04.2012

Drukāt

Lieliska dāvana nedzirdīgajiem bērniem: tiešs skaņas kontakts ar skolotāju bez blakustrokšņiem, var sazināties no attāluma un pieslēgties dažādiem skaņu avotiem

Sirsnīgā gaisotnē risinājās LMT dāvanas – skaņu pastiprinoši ierīču – pasniegšanas ceremonija Rīgas skolas audzēkņiem viņu telpās.
Skaņu ierīces pats LMT prezidents Juris Binde dalīja 1. – 5. klašu audzēkņiem pēc viņu uzstāšanās ar speciāli sagatavotiem priekšnesumiem – mazie norunāja lielu PALDIES uzvedumu un nodejoja aizrautīgu dejas numuru, kas sajūsmināja daudzus viesus.

Klases telpā skolotāja demonstrēja paraugnodarbību ar bērniem, kuri praktiski uz vietas mācījās pielietot uzdāvināto iekārtu. Par tās efektivitāti varēja pārliecināties visi klātesošie: mazo Violetu izveda no klases gaitenī, un skolotāja ar viņu lieliski sazinājās no attāluma, saņemot no viņas atbildes uz saviem jautājumiem.
 
Kā uzsvēra skolas direktore Kristīne Pauniņa, dāvinājums patiešām nodrošina tādu vērtību kā bērna dzīvība, veselība, izglītība saglabāšanu un attīstību, tāpēc paldies tiem inženieriem, kas šīs ierīces radījuši, domājot par bērniem ar dzirdes traucējumiem.
 
Bet Rīgas Domes pārstāve Ļubova Margēviča izteica pateicību Jurim Bindem šādiem vārdiem: „Ņemt jau prot visi, bet dot? To arī varētu visi, bet ne visi to dara. Palīdzība, savstarpēja sapratne un sadarbība – tās ir lietas, kas sekmē progresu.”
Līdzīgas ierīces jau sen lieto Eiropā un citur pasaule, bet jau dažus gadus tās ir arī Rīgas nedzirdīgo bērnudārza audzēkņu rīcībā, tā kā ar šo dāvanu tagad tiek nodrošināta pēctecība to lietošanā mācību iestādēs.
 
Jāatzīmē, ka tagad bērni saņem augstākas, uzlabotas klases ierīces, kurām nodrošināta pieslēgšanās iespēja jebkuram pasaulē šobrīd ražotam dzirdes aparātam, kā arī televīzijas un radio aparātiem, datoram utt.
 
Liela nozīme bērnu uzraudzības realizēšanā ir iespējai sekot viņiem no attāluma, vajadzības brīdī sazinoties tiešā veidā.
LMT vadība atzīst, ka šādi pasākumi nav viņu biznesa sastāvdaļa, bet vēlme palīdzēt bērniem, ko diktē sirds.


Dāvana ir pasniegta! No LMT prezidenta Jura Bindes to saņem skolas direktore Kristiāna Pauniņa.


Šīs brīnumkastītes glabā skaņu pasaules noslēpumus.


Ceremoniju vēro daudz acu pāru. Klāt arī masu mediji.


Par šo dāvanu parūpējās arī Bērnu dzirdes centrs – tā vadītāja Sandra Kušķe.


Savu lielo PALDIES saka 5. klases skolēni.


Lūk, viņi pirmie saņem dāvanu!


Seko Baltā prieka deja.


Mazie trešklasnieki kopā ar dāvinātājiem.


Jaunās ierīces tiek jau izmēģinātas.


Mazā Laura (1. no labās puses) pat sazinājās ar skolotāju no lielāka attāluma ( izejot gaitenī).


Svētku kliņģeris simbolizē lielo LABDARI – LMT.


Visi ir priecīgi!

 
Teksts un foto: Ilze Kopmane

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas