Search form

23.12.2003

Drukāt

ANO tiek izstrādāta Invalīdu konvencija

5.decembrī Viļņā notika Ziemeļvalstu ministru padomes rīkotais seminārs par ANO Invalīdu konvencijas (UN Disability Convention) izstrādes gaitu. Seminārā piedalījās Zviedrijas un Baltijas valstu valdī...

5.decembrī Viļņā notika Ziemeļvalstu ministru padomes rīkotais seminārs par ANO Invalīdu konvencijas (UN Disability Convention) izstrādes gaitu. Seminārā piedalījās Zviedrijas un Baltijas valstu valdību pārstāvji, kā arī uz šo semināru bija uzaicināti arī invalīdu nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvji no Baltijas valstīm un Polijas.
LNS šajā seminārā pārstāvēja Komunikāciju centra direktors Edgars Vorslovs, kuram tulkojumu nodrošināja Ainārs Ostvalds no Liepājas.
 
  
 

Šīs konvencijas izstrādē piedalās daudzas pasaules valstis, kas sadalītas reģionu darba grupās (vienā no tām darbojas Zviedrija). Ir arī starptautisko NVO darba grupa, kurā nedzirdīgo intereses pārstāv Pasaules Nedzirdīgo federācijas prezidents.
Galvenais konvencijas izstrādes iemesls ir lai cilvēkiem ar invaliditāti nodrošinātu tādas pašas pilsoņa, sociālās un kultūras tiesības kā pārējiem cilvēkiem. Tika uzsvērts, ka cilvēks ar invaliditāti ir tāds pats sabiedrības loceklis kā citi, bet ar speciālām vajadzībām.
Pašlaik tiek apkopoti dažādi viedokļi un priekšlikumi par konvenciju, kurus 2004.gada februārī Ņujorkā ANO izskatīs un mēģinās rast kopsaucēju darba grupu pārstāvju sanāksmē. 

Atpakaļ

Uz augšu

Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas