Search form

30.05.2012

Drukāt

Labās prakses un pieredzes apmaiņas pasākums Liepājā

Photo

Projekta „Klusuma pasaule” ietvaros plānojām braucienu uz Liepājas RB speciāli 2012. gadā, jo zinājām, ka tad būs gatavs jaunais Liepājas klubs. Tad nu ar sālsmaizes kliņģeri padusē 26. maijā devāmies ceļā.


Laika prognoze mūs patīkami piemānīja un nedabūjām ne slapināties lietū, ne tikt sapūst aukstos vējos, abas dienas laiks bija saulains un jauks. Pasākumā piedalījās 4 biedrības – Valmieras, Daugavpils, Ventspils un Liepājas, tādā veidā iznāca apmainīties ar vairāk labās prakses un pieredzes piemēriem.
 
 
Valmieriešiem līdzi bija arī daži pārstāvji no Smiltenes RB. Faktiski jau visās biedrībās veicamais darbs un pielietotās metodes ir līdzīgas, tikai atšķiras darbavietas. Vislepnāk tagad dzīvo Liepājas darbinieki – katram savs kabinets trīsstāvu jaunajā mājā, tikpat labi darba apstākļu ziņā ir daugavpiliešiem. Valmieriešiem visšaurāk – vienā kabinetā sēž 4 darbinieki, un, ja atnāk apmeklētāji un klienti, tad kabinetā liela grūstīšanās.
 
Pēc biedrību prezentācijām un diskusijām notika visu biedrību pašdarbnieku apvienotais koncerts un kliņģera kopīga notiesāšana. Koncertā no Valmieras piedalījās slavenās „superomammas” un spontāni radies Valmieras/Liepājas duets – Iveta un Aldis ar Liepājas Līvu dziesmu „Kādā brīnišķā dienā”. Izrādās, šis duets iestudēs „Klusuma pasaules” radošajā nometnē pagājušajā gadā Apšuciemā. Otrajā dienā valmierieši savā lokā analizēja redzēto un diskutēja par  dzirdēto.
 
 
Pēc tam, lai lietderīgi izmantotu laiku un līdzekļus, atpakaļceļā uz mājām piestājām vairākās vietās, kur mūsu jaukā gide Silvijas kundze atkal un atkal zināja rādīt un stāstīt par vēsturiskām un interesantām vietām.


Vairāk foto - galerijā.
 
Ekskursiju vēl interesantāku padarīja liepājnieks Aldis Ādamsons, kurš brauca kopā ar mums un abi ar Silvijas kundzi rīkoja gandrīz vai gidu sacensības – kurš vairāk zinās pastāstīt. Mēs skatījāmies un klausījāmies atvērtām mutēm.
 
 
 
Teksts: Iveta Lāce–Miezīte
Foto: Dace Lāce un Vladimirs Kirre

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas