Search form

09.10.2012

Drukāt

Darba klubs palīdz skotu nedzirdīgajiem sameklēt darbu

Photo

Nesen Edinburgā nodibinātā Darba kluba mērķis ir palīdzēt jauniem nedzirdīgajiem un vājdzirdīgajiem cilvēkiem sameklēt darbu.


Klubu maija sākumā nodibināja sabiedriskā organizācija „Skotijas Nedzirdīgo rīcība”, un tas plāno katru mēnesi organizēt sanāksmes, kuru mērķis palīdzēt nedzirdīgajiem vecumā no 16 līdz 25 gadiem atrast darbu.
 
Klubs piedāvā palīdzību CV (dzīves gājuma) sagatavošanā un  piemērotu vakantu darbavietu sameklēšanā, tāpat klubs veic apmācību, lai palīdzētu nedzirdīgajiem labāk aizpildīt dažādas aptaujas anketas un atbildēt uz darba intervijas jautājumiem. Lai nodrošinātu apmācības kursu pilnīgu pieejamību, to laikā plaši tiks izmantoti britu zīmju valodas tulku pakalpojumi un elektroniskie piezīmju pierakstītāji.
 
Barbra Vailija, kas strādā „Skotijas nedzirdīgo rīcībā” par nodarbinātības konsultanti, stāsta: „Mēs vēlamies panākt, lai nedzirdīgajiem un vājdzirdīgajiem cilvēkiem būtu tādas pašas iespējas kā jebkuram citam darba meklētājam, un Darba klubs palīdz nedzirdīgajiem uzlabot savas iemaņas, kas nepieciešamas, lai sekmīgi konkurētu darba tirgū. Otra Darba kluba priekšrocība ir iespēja apmainīties ar labām idejām un palīdzēt cilvēkiem labāk izprast, kura no daudzajām profesijām ir visvairāk piemērota, vai arī apzināties, kādas zināšanas un iemaņas vēl jāapgūst, lai varētu strādāt izvēlētajā profesijā.”
 
Klubu finansiāli atbalsta Nacionālās loterijas organizatoru  nodibinātais „Big Lottery Fund”. Tas ir Lielbritānijas Nacionālās loterijas izveidots fonds, kas finansē dažādus labdarības projektus. Liela daļa no tiem domāta cilvēku ar īpašām vajadzībām atbalstam. Kopš fonda dibināšanas 2004. gadā tas izglītībai, veselībai, dabas aizsardzībai un citiem labdarības mērķiem izlietojis 4,4 miljardus britu sterliņu mārciņu.
 
Skotijas Darba iemaņu attīstības dienesta Edinburgas reģiona menedžere Patrīcija Tomsone aicina visus jaunos nedzirdīgos un vājdzirdīgos, kas meklē darbu vai vēlas apmeklēt kursus, nākt uz Darba klubu un kļūt par tā biedriem. Tur strādā cilvēki, kas var dot padomus un sniegt reālu palīdzību darba meklēšanā. Turklāt klubā valdošā atmosfēra ir draudzīga un atbalstoša.
 
 
Sagatavoja: Pēteris Vilisters

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas