Search form

21.01.2007

Drukāt

Tiek īstenots projekts SURDOTULKU sagatavošanai (09.06.)

            V/a "Sociālās integrācijas centrs" un tā sadarbības partneris Latvijas Nedzirdīgo savienība īsteno Eiropas sociālā fonda projektu "Izglītība...
    

 

    

V/a "Sociālās integrācijas centrs" un tā sadarbības partneris Latvijas Nedzirdīgo savienība īsteno Eiropas sociālā fonda projektu "Izglītības programmas "Surdotulks" izstrādāšana un ieviešana Sociālās integrācijas centrā".
Līguma nr. 2005/0231/VPD1/ESF/PIAA/04/APK/3.3.7./0001/0002.
Projekta norises laiks ir no 01.01.2006.-31.12.2006.
Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība.

Projekta ietvaros ir izstrādāta un Sociālā integrācijas centra  koledžā RRC no š.g. septembrā tiks ieviesta I līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma" Surdotulks", lai sagatavotu tulkus darbam gan integrētajās klasēs, gan speciālajās izglītības iestādēs. Izmantojot šo izglītības pprpogrammu, tiks sagatavoti surdotulki, ar kuru palīdzību nedzirdīgie un vājdzirdīgie jaunieši varēs apgūt profesiju un iesaistīties darba tirgū, tādējādi uzlabojot viņu dzīves kvalitāti un novēršot invaliditātes izraisītās negatīvās sociālās sekas viņu dzīvē. Projekts dos ieguldījumu arī visas Latvijas izglītības sistēmā, jo sagatavotie surdotulki varēs strādāt gan integrētajās klasēs, gas speciālajās skolās.
Projekta ietvaros plānots sagatavot 15 surdotulkus.
                            

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas