Search form

18.10.2012

Drukāt

„Latgale” – var! (foto)

Šogad 12. un 13. oktobrī Rīgā, Rīgas 15. vidusskolas sporta hallē norisinājās telpu futbola čempionāts, ko organizēja Latvijas Nedzirdīgo sporta federācija.


Kā jau ik gadu, arī šogad Rēzeknes RB futbola komanda „Latgale”(Vadims Višņakovs, Vadims Kuprijanovs, Māris Upenītis, Arturs Vinogradovs, Aleksandrs Šakelis, Raitis Zvīdris, Vjačelsavs Turčinskis, Aleksejs Pavlovs, Lauris Ventaskrasts un Andrejs Bogdanovs) tajās piedalījās. Šīm sacensībām viņi īpaši rūpīgi gatavojās – katru piektdienu trenera Andreja Bogdanova vadībā. Savukārt finansiālu palīdzību un atbalstu dalībai šajās sacensībās sniedza Rēzeknes pilsētas domes sporta pārvalde.
 
 
Šogad piedalījās 3 komandas: SK „Tālavas Nedzirdīgo sports”, „LATGALE” un RSK „Nedzirdīgo sports”. Spraigā cīņā uzvaras laurus plūca brašie latgaļu puiši, kopvērtējumā gūstot 9 punktus, aiz sevis atstājot SK „Tālavas Nedzirdīgo sports”(6 punkti), bet 3. vietā RSK „Nedzirdīgo sports” (3 punkti). Sporta spēle bija spraiga, izveicīgais vārtsargs Vadims Višņakovs atvairīja 10 vārtos raidītās bumbas, kopā vārtos raidīto sitienu skaits ir 24. Pateicoties saliedētajai komandai, prasmīgai spēles taktikas izvēlei un izveicīgajam vārtsargam komanda „Latgale” ieguva otro reizi čempionu titulu telpu futbolā.
 

 
Par turnīra labāko spēlētāju tika atzīts futbola komandas „Latgale” spēlējošais treneris Andrejs Bogdanovs.
 
 
Mūsu komandā vērtīgākie vārtu guvēji bija Arturs Vinogradovs un Aleksejs Pavlovs (2. vieta).
 
Neliela ekspresintervija par aizvadīto spēli ar vārtsargu Vadimu Višņakovu:
 
Tavas pārdomas par aizvadīto spēli ir…
Pirmā sacensību diena bija grūta, jo nebija viegli izprast pretinieku komandas spēles taktiku. Pēc tam jau „atkodām” viņu spēlēšanas specifiku. Visgrūtāk spēles laikā bija kontrolēt pretinieka komandas uzbrukumu momentos, kad tie bija vistuvāk vārtiem pēkšņi un negaidīti.
 
Kas bija visvieglāk spēles gaitā?
Tālu sitienos raidītās bumbas bija vieglāk noķert un atvairīt.
 
Kura, tavuprāt, bija spēcīgākā pretinieku komanda?
Manuprāt, spēcīgi pretinieki bija SK „Tālavas Nedzirdīgo sports”. Jāatzīst, ka bija grūti no sākuma saprast pretinieku komandas spēles taktiku. Kopumā visu komandu meistarības līmenis ar katru gadu pieaug, un tas ir noteicošais faktors un stimuls vēl vairāk trenēties. Šogad mēs, salīdzinot ar citiem gadiem, vairāk apmeklējām treniņus. Tā kā esmu komandā kopš tās pirmsākumiem – jau 5 gadus, varu teikt, ka gan mūsu, gan pretinieku spēlēšanas līmenis ir audzis. Liels paldies mūsu ilggadējam trenerim Andrejam Bogdanovam, kas ir spējis no mums izveidot labu komandu.
 
Paldies, ka dalījies savās domās par aizvadīto spēli.
 
 
 
Teksts: MārīteTruntika
Foto: Oļegs Beļevičs, Aleksandrs Šakelis

 


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas