Search form

19.10.2012

Drukāt

Rēzeknieši apmeklē savas pilsētas jauno radošo pakalpojumu centru

Photo

16.oktobrī rēzeknieši projekta „Klusuma pasaule” ietvaros devās skatīt  nesen Rēzeknē atklāto Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru Zeimuļs”. Pasākumi ciklā „Iekļaujies” – ieskats dzirdīgo pasaulē  tiek organizēti kā izziņas gājieni, kuros projekta dalībnieki vienmēr uzzina kaut ko jaunu, iepazīstot savu tuvāko un tālāko apkārtni.


Raksta ievadā minētais centrs atrodas vēsturiskā pilsētas vietā – pie Rēzeknes pilskalna un arī no iekšpuses izskatās tikpat interesants kā no ārpuses. Vienā tornī ir pieci stāvi, bet otrā – seši. Daži no dalībniekiem tomēr izmantoja liftu, lai nokļūtu pašā augšā un pavērotu pilsētas skaisto ainavu.
 
 
 Bet tie, kas  tomēr nolēma paši ar savām kājām uzveikt visus stāvus, kāpa līdz  bākas virsotnei. Bija jāpierod arī pie gaiteņu un pāreju sistēmas, jo tur varēja viegli nomaldīties, bet arī tā savā ziņā bija aizraujoša nodarbe. Apmeklētāju ērtībai katrs stāvs ir apzīmēts ne tikai ar ciparu, bet arī ar krāsu. Interešu centrā šogad darbosies 61 pulciņš:  deju, mūzikas, vizuālās un lietišķās mākslas, dažādi tehniskie pulciņi, studijas, klubiņi u.c.
 
 
 Piedaloties šajā aizraujošajā un izglītojošajā izziņas gājienā, pasākuma dalībnieki ne tikai iepazina pilsētas infrastruktūras attīstību, bet uzzināja daudz ko jaunu arī par moderno tehnoloģiju nozīmi mācību procesa kvalitātes uzlabošanā. Visi ļoti pozitīvi novērtēja šo ieskatu dzirdīgo pasaulē, un aicina arī citus aplūkot neparasto ēku, kas tagad neparasti iezīmējusies  zilo ezeru zemes ainavā.
 

 
Teksts: Inese Geduša
Foto: Inese Geduša un Līga Pauniņa

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas