Search form

02.11.2012

Drukāt

Projekta „Nepalikt vieniem klusumā” radošās aktivitātes (foto)

Photo


 Radošo darbu izstāde " Lielā oga Ķirbis”
Eiropas Sociālā fonda finansētā LNS projekta "Nepalikt vieniem klusumā" Centrā patlaban notiek rudens tēmai veltīti pasākumi. Viens no tiem –  radošo darbu izstāde " Lielā oga Ķirbis". Dalībnieki bija gan projekta klienti (4. grupa), gan Centra darbinieki. Labākos darbus noteica balsojums, kurā piedalījās LNS darbinieki.
 
 Uzvaru izcīnīja Helēnas Klapotes rūpīgi veidotie ķirbji, kur bija redzama pat Latvijas karte; otrajā vietā Centra vadītājas Diānas Zālamanes-Leites Dusmīgā ragana, bet trešajā – Marutas Mūrnieces Zobainais ķirbis.
 
 

 

* * *
 
 Mošķu parāde Visu svēto dienas priekšvakarā pensionāru Centrā
 
Visu svēto dienas priekšvakarā jeb Helovīnā cilvēki pārģērbjas par spokiem, raganām, miroņiem un citiem mošķiem un staigā pa mājām, prasot saldumus. Tā ir no ASV nākusi tradīcija, kas globalizācijas rezultātā pamazām ieviešas  arī Latvijā. Šādu tradīciju svinēt izmēģināja arī pensionāri Centrā Elvīras ielā 19.
 
Ieejot tā telpās, vēroju izteiksmīgas Helovīna dekorācijas: zirnekļus ar tīkliem, izgrebtus ķirbjus un dažādas atbaidošas lietas, piemēram, pat nedzīvu cilvēku bez galvas. Centra saimniece –  garā ragana Diāna Zālamane – Leite un viņas asistente Arta Birzniece – Siliņa, ielidojot Centrā,atklāja Helovīna pasākumu. To vadīja melni oranža dāma ar sarkaniem matiem Santa Kesenfelde.
 
Pasākuma apmeklētāji demonstrēja katrs savu sagatavoto improvizāciju, bet viņus vērtēja vietējā žūrija: Arnolds Pavlins, Edgars Vorslovs, Diāna Zālamane – Leite un Arta Birzniece – Siliņa. Kopā tika sniegti 8 numuri: „Tirgus tante” (Rasma Kurēna un Marija Ševjakova), „Zirneklis” (Maruta Mūrniece), „Pirts” (Juris Krotkovs), „Grēks” (Marija un IvansŠevjakovi), „Nebūs ūdens plūduma” (Ruta Feldmane un Valērija Kreicberga), „ČārlijsČaplins” (Helēna Klapote), „Spoks” (Valentīna Pogrebnaja) un „Veikalā” (Rasma Kurēna un IvansŠevjakovs).
 
Pēc uzvedumiem žūrija piešķīra 4 nominācijas uzvarētājiem , kuriem bija vairāk punktu. Rezultāti: „Labākā maska” – Zirnekle Maruta Mūrniece; „Viskautrīgākais dalībnieks” – Spoks Valentīna Pogrebnaja; „Labākais priekšnesums” – Rasma Kurēna un Ivans Ševjakovs; „Smieklīgākā maska” – IvansŠevjakovs. Kā arī skatītāji un paši dalībnieki balsoja par nomināciju „Skatītāju simpātija”, kura tika Pirtniekam Jurijam Krotkovam.
 
Centra apmeklētāji un darbinieki, redzams,bija nopietni sagatavojušies šim pasākumam, un viņiem tas patiešām izdevās. Noslēgumā LNS prezidents A. Pavlins teica paldies visiem par radošu ideju izpildi un aicināja turpināt aktivitātes, savukārt Centra vadītāja Diāna Zālamane – Leite pateicās dalībniekiem par ļoti patīkamiem pārsteigumiem un labo izdomu.
 
Centra vadītāja Diāna Zālamane-Leite stāsta, kāpēc izvēlējās svinēt Helovīnu: „Tā kā oktobrī Centra tēma bija rudens un nodarbībās daudz strādāja ar lapām, tad radās ideja svinēt Helovīnu. Jo tādā veidā mēs paši sev radītu svētku noskaņu un interesantu pasākumu, kur katram būtu iespēja parādīt savu izdomu un radošo domāšanu. Piedāvājām to klientiem, un viņi ar prieku piekrita. Vispirms devāmies uz Latvijas Dabas muzeju aplūkot ķirbju izstādi un tad Helovīna noskaņās izveidojām paši savu izstādi „Lielā oga Ķirbis”. Centra pensionāriem tika pastāstīts par to, kā pasaulē svin Helovīnu un cik dažādas tehnikas pielieto, lai no ķirbja izveidotu dekorācijas 31.oktobrim. Biju pārsteigta, cik ļoti pensionāri aizrāvās ar šo ideju un cītīgi gatavojās. Galvenais uzdevums bija izdevies – šis pasākums lika mums visiem vairāk pasmaidīt!”
 
 
 
 
Teksts un foto: Diāna Zālamane – Leite un Ivars Kalniņš

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas